Μια φωτογραφία λένε αξίζει όσο χίλιες λέξεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει επιπλέον και 7,3 ευρώ… όσο είναι και ο λογαριασμός που πλήρωσαν δύο τουρίστες στη Κρήτη για αυτά που παρήγγειλαν σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Το καλοκαίρι, έγινε πολύς λόγος για το ρεκόρ επισκεπτών που σημειώθηκε στη φετινή τουριστική σεζόν, με τους επισκέπτες να υπολογίζονται σε πάνω από 17 εκ. σε όλη την Ελλάδα.

Όμως αυτή η αύξηση είχε αντίκτυπο στην οικονομία και πάνω σε τί τουρισμό επενδύουμε;

Η παρακάτω φωτογραφία όσο απίστευτη και αν μοιάζει, δίνει την απάντηση:

Δύο τουρίστες σε κατάστημα στο παλιό λιμάνι των Χανίων παρήγγειλαν μια μπύρα, ένα χυμό πορτοκάλι, λάδι και ψωμί.

\"\"

Αναγνώστης του Flashnews.gr, ιδιοκτήτης τουριστικού καταστήματος στην παλιά πόλη των Χανίων, ο οποίος μας έστειλε και τις φωτογραφίες, δεν πίστευε στα μάτια του με αυτό που έβλεπε και το απαθανάτισε για να έχει \”ντοκουμέντο\”

Περιγράφοντας την εμπειρία του στο Flashnews.gr ανέφερε:

\”Η φετινή τουριστική χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή με βάση τις προσδοκίες που περιμέναμε, καθόλου ποιοτικός τουρισμός αλλά αυτό δεν το περίμενα ποτέ να το δω με τα ίδια μου τα μάτια.



\”Διπλα μου υπάρχει μια παραδοσιακή ταβέρνα ενός φίλου μου. Μου το είπε μια φορά ο φίλος μου αλλά δεν το πίστεψα,σήμερα όμως (δεύτερο ζευγάρι που ζητάει το ίδιο πράγμα) το είδα με τα ίδια μου τα μάτια\”.




Δύο τουρίστες, παραγγείλανε μία μπύρα, ένα χυμό πορτοκάλι, λάδι και ψωμί.




Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ και άλλοι ιδιοκτήτες γύρω μας εδώ τι παζάρια παίζουνε για 2 και 3 ευρώ.




Με τέτοιο τουρισμό όχι ότι θα ανακάμψουμε. Να μην λένε πολλά λόγια και να μην παραμυθιάζουν πολύ κόσμο
.

Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν άλλωστε αυτό που εδώ και χρόνια συζητούν μεταξύ τους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Ότι δηλαδή τα \”λεφτά\” τα αφήνουν οι Έλληνες και όχι οι ξένοι.

Ο λογαριασμός για του λουκούλειο γεύμα των δύο τουριστών μόλις 7,3 ευρώ.

\"\"

Έτσι εξηγείται, γιατί, αν και ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε, σημειώνοντας ρεκόρ, οι καταστηματάρχες και όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, δεν είδαν αντίστοιχη αύξηση στα ταμεία τους.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook