Τρέλανε τον κόσμο όλο η εθνική ανδρών, έπιασε τους Ισπανούς απ\’ τα… κέρατα, υποχρεώνοντας τους παγκόσμιους πρωταθλητές να υποκλιθούν στην ελληνική ψυχή (79-75) και μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης…

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φαίνεται πως άφησε στο Κόπερ τις αδυναμίες που εμφάνισε κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης.

 Στη «Stozice Arena» της Λουμπλιάνα έκανε νέα αρχή, στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σλοβενίας, διατηρώντας στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά. Παίζοντας με ψυχή και δυνατή άμυνα κέρδισε δίκαια τους Ίβηρες, που έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ και υπέπεσαν σε 17 λάθη αντί μόλις έξι των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους, ο οποίος είχε ακόμα τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και άλλα τόσα λάθη που όμως δεν στοίχισαν στην ελληνική ομάδα. Από τους Ισπανούς ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Μαρκ Γκασόλ επίσης είχαν από 20 πόντους, συν τέσσερις ασίστ ο πρώτος και πέντε ριμπάουντ αλλά και ισάριθμα λάθη ο δεύτερος.

Η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει με 60-52 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου αλλά έκανε την ανατροπή, με το Βασίλη Σπανούλη και το Γιάννη Μπουρούση να πετυχαίνουν διαδοχικούς πόντους και το Μάικλ Μπράμος να ευστοχεί στο τρίποντο «μαχαιριά» στα όνειρα των αντιπάλων μας για τη νίκη, ένα λεπτό πριν από το φινάλε, με το οποίο η Ελλάδα ξέφυγε στο 75-69 και «κλείδωσε» επί της ουσίας τη νίκη. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα των κάτοχων του τίτλου στο τουρνουά, με την Εθνική μας να τους «πιάνει» στη βαθμολογία του ΣΤ’ Ομίλου. Επόμενος αντίπαλος, η «οικοδέσποινα» Σλοβενία το Σάββατο (14/09, 22.00).

Δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75.
Ελλάδα (Τρινκέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 10, Ζήσης 4 (1), Σπανούλης 20 (3), Περπέρογλου, Παπανικολάου 5 (1), Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11 (2), Μπράμος 8 (2), Πρίντεζης 10.
Ισπανία (Ορένγκα): Αγκιλάρ 3 (1), Φερνάντεθ 20 (2), Ροντρίγκεθ 3 (1), Ρέι, Καλντερόν 5 (1), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9 (1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουλ 2, Γκασόλ 20 (1), Μουμπρού 3 (1).

onsports.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook