Ενα ακόμη μέτρο για την αναμόρφωση του δημοσίου τομέα, το οποίο θα ανοίξει την πόρτα για προσλήψεις, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο. Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης ανέφερε πως η δεξαμενή για το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και η «περιφέρεια» του δημοσίου, ενώ θα γίνει και δεύτερος γύρος αξιολόγησης στο χώρο της Υγείας.

Η άδεια για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος. Αναλύοντας το συγκεκριμένο μέτρο σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργησή της αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, από το οποίο η κυβέρνηση υπολογίζει για την περαιτέρω μείωση του δημοσίου, της τάξεως των 12.500 υπαλλήλων, ως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός αναφέρθηκε στις δεξαμενές για την ανεύρεση προσωπικού. Θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος στην Υγεία και η αξιολόγηση της «περιφέρειας» του δημοσίου, δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook