Την είδηση της δολοφονίας του γνωστού σε όλους μας Χανιώτη Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη έφερε λίγο μετά τις 2 τη νύχτα ο κ. Γιάννης Κάκανος μέσα από το «Επαρχιακό Φώς».

Ωστόσο το αρχικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει ο κ. Γ. Κάκανος με τίτλο «Στη μνήμη ενός καλού φίλου που δολοφονήθηκε» και που είχε την πληροφορία έχει αντικατασταθεί με ένα νέο κείμενο που δεν περιέχει κάτι σχετικό με φόνο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γ. Κάκανο μας δήλωσε: \”Ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης ήταν ένας πολύ καλός φίλος ένας αγωνιστής, ένας εξαίρετος άνθρωπος. Πήρα μια πληροφορία κακή και λόγω της φιλίας αυτής προχώρησα στην ανάρτηση. Δεν διασταύρωσα όμως την πληροφορία αυτή και αργότερα προχώρησα σε ορθή επανάληψη. Αιωνία του η μνήμη. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχω ενημέρωση\”.

Δείτε το αρχικό άρθρο:

\"\"

Η ειδήση του θανατου προήλθε από μία ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο του Brighton στο επίσημο newsletter του περασμένου Ιουνίου, αλλά και με βάση ένα έγγραφο των μελών της Διοίκησης για τα θέματα του Συμβουλίου της Σχολής, αναφέρεται ο θάνατος του τον Απρίλιο του 2013.

\"\"

Ειδικότερα στο newsletter αναφέρεται ότι ο θάνατος έγινε κάτω από τραγικές συνθήκες.

\"\"

Η σταδιοδρομία του στην Αγγλία

Ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε μετακομίσει στο Λονδίνο από το 2008, όπου εργαζόταν ως επικεφαλής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο κολέγιο Beneficial Outreach Center και παράλληλα συνέχιζε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα παιδαγωγικά και στην αγγλική γλωσσολογία.

Στο μεσοδιάστημα ωστόσο και συγκεκριμένα στις εκλογές του 2012, είχε κάνει πάλι την εμφάνιση του στα πολιτικά δρώμενα στην χώρα, αφού είχε τεθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ένωσης Κεντρώων.

Τελευταία εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο ως International Officer στον φορέα UNISOR που έχει αντικείμενο την απασχόληση εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην Αγγλία ενώ στις αναφορές φαίνεται να είχε και εργασιακή σχέση και με το School of Pharmacy and Biomolecular Sciences.

\"\"


Tο 2006 έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα

Στα Χανιά εργαζόταν ως Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Δημοκράτης» και είχε γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο ύστερα από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, που είχε δημοσιευτεί τον Ιανουάριο του 2006 όπου φιλοξενούσε δηλώσεις τότε υφυπουργού της Ν.Δ. Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, ο υφυπουργός είχε αναφέρει βαρύς χαρακτηρισμούς κατά εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρουσία κόσμου, δημοσίευμα που λίγο μετά οδήγησε τον Υφυπουργό στην παραίτησή του από τα καθήκοντά του στο υπουργείο.


«Η Ελλάδα για μένα ανήκει πλέον στο παρελθόν»

Σε δηλώσεις στον τύπο εκείνης της περιόδου ανέφερε ότι «Απογοητεύτηκα πολύ από ανθρώπους που μου έταξαν δουλειά και δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους και απ’ όλους αυτούς που με απείλησαν σε μια κρίσιμη για μένα περίοδο», καθότι μετά την αποκάλυψη των δηλώσεων Μαρκογιάννακη προς το Λινό, είχε γίνει γνωστό ότι του είχαν τάξει δουλειά σε αρκετά μεγάλα ΜΜΕ στην Χώρα, δουλειά που όμως ποτέ δεν του δόθηκε.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο φάνηκε να δέχεται πιέσεις από τα γεγονότα μετά το ρεπορτάζ και μάλιστα η εφημερίδα «Πατρίδα» είχε δημοσιεύσει δηλώσεις του που έλεγαν ότι απειλείται η ζωή του: «Φοβάμαι για την ζωή μου, δέχομαι απειλές… Μου είπαν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για μένα και μου το μεταφέρουν όλοι, με παίρνουν και στο τηλέφωνο και με απειλούν».

Ωστόσο όσοι τον γνώριζαν, ήξεραν ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο άτομο με ιδιαίτερη προσωπικότητα, που μάλλον η πίεση και οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν τον οδήγησαν στο να εγκαταλείψει τα Χανιά.

Γιάν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook