Ψήφισμα για τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας εξέδωσε η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πλατανιά.

Το ψήφισμα  που εκδόθηκε ομόφωνα έχει ως εξής:

Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πλατανιά, παρακολουθώντας τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο της Εκπαίδευσης, αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες του εκπαιδευτικού κόσμου, των γονέων και κάθε συμπολίτη μας και έχοντας υπόψη τις αποφάσεις και ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά και του Δημάρχου Πλατανιά κ. Μαλανδράκη ενάντια στις καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και την πλήρη αντίθεσή της στις πολιτικές που εφαρμόζονται -ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο- στο χώρο της εκπαίδευσης.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία στα Ροδωπού και στα Καμισιανά στο δήμο μας), στους αναχρονιστικούς υποβιβασμούς που δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο και την υποχρηματοδότηση όλων των σχολείων του Δήμου μας αλλά και πανελλαδικά.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις αλλαγές που προωθούνται γενικότερα στο χώρο της παιδείας με τις καταργήσεις των πιο δημοφιλών τομέων της Τεχνικής Εκπαίδευσης, τον εξεταστικό λαβύρινθο στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ που διώχνει τα παιδιά μας από τη Μέση Εκπαίδευση και ουσιαστικά τα σπρώχνει εκτός σχολείου από τα 15 τους.

Πιστεύουμε ότι ένα κράτος σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οφείλει -έστω και από το υστέρημά του- να επενδύει στην παιδεία (στους νέους του δηλαδή) ως τη βασική -αν όχι μοναδική- ελπίδα του για συνέχεια και για ουσιαστική ανάκαμψη. Πρέπει να ενισχύει τους πολίτες του (ιδιαίτερα του πιο αδύναμους) και να προφυλάσσει τον κοινωνικό ιστό.

Η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, η ασφάλεια του Πολίτη και η Ευνομία είναι κοινωνικά αγαθά μη διαπραγματεύσιμα.

Για αυτούς τους λόγους συμπαρατασσόμαστε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους εκπαιδευτικούς, τους δάσκαλους και τους καθηγητές των παιδιών μας, στο δίκαιο αγώνα τους για μια καλύτερη παιδεία, για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν παιδεία τουλάχιστον μέχρι τα 18 τους και για όσα το επιθυμούν δημόσια και δωρεάν μεταδευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και θα παλέψουμε μαζί τους για το καλό των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook