Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι δεν τραυματίστηκε από την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο κτιριακό συγκρότημά του Μπαμπ αλ-Αζιζίγια νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αποκαλώντας την απόπειρα δολοφονίας.

Μάλιστα, προς επιβεβαίωση ότι ο Μουάμαρ Καντάφι είναι καλά, η λιβυκή κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα του στα οποία συναντά κόσμο σε μία σκηνή, υποστηρίζοντας ότι ήταν σημερινά .

Ο εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ αναφερόμενος στην αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως φαίνεται να ήταν μια απόπειρα κατά της ζωής του Καντάφι, αλλά εκείνοι που σκοτώθηκαν ήταν υπάλληλοι γραφείου και φρουροί ασφαλείας, ενώ 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Είπε πως το κτίριο στέγαζε πολιτικά γραφεία.

\”Πώς αυτή η τρομοκρατική ενέργεια προστατεύει αμάχους στη Λιβύη;\” είπε στους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το κτιριακό συγκρότημα, όπου βιβλία έπεφταν από ένα γραφείο πάνω σε παραμορφωμένα μέταλλα και διαλυμένο μπετόν. \”Είναι μια δειλή προσπάθεια να καταδιώξουν έναν άνθρωπο.\”

Είπε πως ο Καντάφι δεν κρυβόταν, αλλά βρισκόταν σε ασφαλές μέρος.

\”Είναι καλά, είναι υγιής, είναι ευδιάθετος\”, είπε ο Ιμπραήμ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των εξεγερμένων, τα στρατεύματα του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι απωθήθηκαν έξω από την Μιζουράτα, θέατρο βίαιων συγκρούσεων εδώ και δύο, ενώ ρουκέτες εξακολουθούν να πέφτουν τυχαία στην πόλη.

Πολλοί επικεφαλής ομάδων μαχητών δήλωσαν πως οι κυβερνητικές δυνάμεις, που βομβαρδίζονταν σκληρά εδώ και δύο ημέρες, αποσύρθηκαν από την πόλη και βρίσκονται στα προάστιά της.

\”Σημειώθηκαν συγκρούσεις στα δυτικά όρια της πόλης, το υπόλοιπο έχει καθαριστεί. Παραμένουν χωρίς αμφιβολία κάποιοι στρατιώτες κρυμμένοι στην πόλη, που φοβούνται μήπως σκοτωθούν, αλλά δεν υπάρχει πλέον ομάδα στρατιωτών\”, διευκρίνισε ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας μαχητής του Καντάφι βρέθηκε την αυγή, κρυμμένος σε ένα σπίτι που είχε αδειάσει από τους κατόχους του, και σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να αντισταθεί.

Έπειτα από βίαιες μάχες και βομβαρδισμούς στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η Μιζουράτα είναι ήρεμη από το πρωί σήμερα. Ρουκέτες και όλμοι πέφτουν κατά διαστήματα στην πόλη, και φαίνεται να εκτοξεύονται στην τύχη εν τω μέσω των κατοικιών προκαλώντας θύματα μεταξύ των αμάχων, όμως κανένας ήχος κοντινής μάχης δεν ακούγεται, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την Κυριακή περίπου εκατό στρατιώτες πιστοί στον Καντάφι περικυκλώθηκαν σε ένα κτίριο της συνοικίας Ζουάμπι, στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην οδό Τρίπολεως, όπου το μέτωπο είχε εγκατασταθεί για πολλές εβδομάδες.

Σήμερα, το κτίριο \”καθαρίστηκε\” από τους εξεγερμένους, που βομβάρδισαν το κτίριο στη διάρκεια σχεδόν 24 ωρών, σύμφωνα με την εξέγερση. Κάτοικοι της συνοικίας, μεταφέροντας συγγενείς τους που τραυματίστηκαν από ρουκέτες στο νοσοκομείο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως \”πολλά πτώματα\” μαχητών πιστών στον Καντάφι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook