Το πρώτο… επίσημο δείγμα του Α.Ο. Χανιά ήταν πέρα για πέρα θετικό.
Με πολύ καλή εμφάνιση το συγκρότημα του Μουράτ Σεροπιάν \”άλωσε\” τα Μέγαρα και πήρε τη νίκη-πρόκριση κόντρα στο Βύζαντα με το \”φτωχό\”, βάσει ευκαιριών, 2-1.

Με πρωταγωνιστές τους Τσάτσο, Πάγκαλο και Μπουντόπουλο, αλλά και τον Μανωλά να αποδεικνύεται χρήσιμος και επιθετικά, αφού άνοιξε το σκορ από στημένη φάση, ο ΑΟΧ πέρασε από μια δύσκολη έδρα και πλέον ετοιμάζεται για τους διπλούς αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης, που αποκτούν ιστορικό χαρακτήρα, αφού είναι οι πρώτοι μετά από 20 περίπου χρόνια σε επίσημο παιχνίδι με ομάδα της μεγαλύτερης κατηγορίας της Ελλάδας.

Στο 25\’ ο Μανωλάς άνοιξε το σκορ, με τον Σταμόγιαννο να ισοφαρίζει σε μια από τις ελάχιστες φάσεις των γηπεδούχων στο 50\’. Άμεσα όμως (53\’) ο Τσάτσος με ασύλληπτο φάουλ έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΑΟΧ και μαζί την πρόκριση. 

Οι \”μπλε\” μετά και την αποβολή του Σταμόγιαννου στο 59\’ έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και μπορούσαν να δώσουν στο σκορ μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού… σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Πάγκαλο, Μπουντόπουλο (2 δοκάρια), Σαντριά και Τσάτσο.

Φάσεις-γκολ

3’ Κεφαλιά του Λουκίνα μπλόκαρε ο Λούκιτς.
4’ Σουτ του Τσάτσου άουτ.
20’ Έπειτα από το «1-2» με τον Τσάτσο ο Πάγκαλος στέλνει με σουτ τη μπάλα άουτ.
24’ Σουτ του Μπουντόπουλου αποκρούει ο Λούκιτς.
25’ ΓΚΟΛ: Ο Μπουντόπουλος εκτελεί το κόρνερ και ο Μανωλάς πιο ψηλά απ’ όλους με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τον ΑΟΧ.
50’ ΓΚΟΛ: Σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του Βύζαντα στην εστία του Θεοδωρόπουλου ο Σταμόγιαννος θα φέρει το ματς στα ίσα.
53’ ΓΚΟΛ: Καταπληκτικό γκολ από τον Τσάτσο με εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση και 1-2.
59’ ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο Σταμόγιαννος αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη και αποβάλλεται για θέατρο μετά την πίεση από τον Χατζηισαΐα.
73’ Σουτ του Μπουντόπουλου κοντράρει στον Παπαευθυμίου και προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
84’ Από ενέργεια του Πάγκαλου ο Τσάτσος σουτάρει για να αποκρούσει σωτήρια ο Λούκιτς.
85’ Ο Πάγκαλος «σπάει» τη μπάλα στο Σαντριά, το σουτ του οποίου μπλοκάρει ο Λούκιτς.
88’ Σουτ του Πάγκαλου αποκρούει ο Λούκιτς, κεφαλιά του Σαντριά άουτ.
90’ Δεύτερο δοκάρι για τον ΑΟΧ ξανά με τον Μπουντόπουλο, που βγήκε μόνος απέναντι από τον Λούκιτς αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Βύζας Μεγάρων (Αντώνης Αυλωνίτης): Λούκιτς, Δημόπουλος (69\’ Ζάρκος), Μανδύλης, Παπαευθυμίου (80’ Τσακιράκης), Μπέλερης, Σπανός, Ιερ. Μαζιώτης, Αλ. Μαζιώτης,Σταμόγιαννος, Αρναρέλλης, Γιάντριτς.
Α.Ο. Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Χατζηισαΐας,Παπατζίκος, Μανωλάς, Πότσι (53’ Τσατσαρής), Πιθαρούλης, Τσάτσος, Πάγκαλος, Μπουντόπουλος (90+2’ Γωνιωτάκης), Λουκίνας (67’ Σαντριάς).

Η φωτογραφία από τα Μέγαρα είναι από τον πρώην πρόεδρο του ΑΟΧ Νίκο Λαγομιτζή που βρέθηκε για ακόμα μια φορά δίπλα στην ομάδα.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook