«Η ελληνική ομογένεια, μέσω των Οργανώσεων της ΑΧΕΠΑ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων που πλήττονται από την κρίση», το μήνυμα αυτό έστειλαν από την Ουάσινγκτον 25 Κυβερνήτες των ΗΠΑ και του Καναδά που συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο Ύπατος Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ κ. Αντώνης Κουζούνης, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Δήμτσα, μετέφερε την αγωνία των ομογενών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Η καρδιά μας, το μυαλό μας, οι σκέψεις βρίσκονται στη μητέρα πατρίδα. Πονάμε όσο και σεις. Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Σαν μια γροθιά ο Ελληνισμός θα αντιμετωπίσει ενωμένος και τις νέες δυσκολίες».

Ο κ. Κουζούνης ανακοίνωσε την απόφαση των Κυβερνητών να σταθούν στο πλευρό της «Αποστολής» και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου λέγοντας: «Μεταφέρετε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών γιατί κρατά με τις πράξεις του την Ελλάδα ενωμένη και ζωντανή».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας σε ομιλία του στους ομογενείς παρουσίασε την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα, το έργο της «Αποστολής» και τους ευχαρίστησε για την συνεισφορά τους λέγοντας: «Για όλους εμάς που ζούμε στην Ελλάδα, η παρουσία και οι διακρίσεις στο εξωτερικό μας κάνουν περήφανους.

Η ομογένεια είναι το πιο ζωντανό κύτταρο του Οργανισμού. Χωρίς την στήριξη σας το έργο μας θα ήταν πολύ μικρότερο. Η Εκκλησία στην πατρίδα όπως και στην Αμερική διατήρησε τη συνοχή του Ελληνισμού».

Οι Κυβερνήτες από τις πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά συμφώνησαν σε εξειδικευμένα προγράμματα αρωγής της «Αποστολής» και να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης για τα αποτελέσματα της κρίσης στην χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook