Μετά το θρίαμβό του στον 13ο αγώνα της χρονιάς ο εν ενεργεία πρωταθλητής του MotoGP, Jorge Lorenzo, έκανε και λίγη αυτοκριτική μαζί με τις δηλώσεις του για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Ο Lorenzo κέρδισε και πάλι λίγο από το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Misano που ήταν και η 5η της φετινής χρονιάς. Βρίσκεται τώρα 34 βαθμούς πίσω από τον rookie της Repsol Honda με πέντε αγώνες να απομένουν.

Ο οδηγός της Yamaha έχει στόχο να συνεχίζει να αγωνίζεται για τη νίκη καθώς σκοπεύει να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το στέμμα του. Παραδέχεται όμως ότι αυτό περιλαμβάνει πολύ δύσκολες μάχες με το Marquez.

«Πέντε νίκες σε μια χρονιά είναι πολλές για να είμαι ακόμη στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Έκανα λάθη στο Assen και στο Sachsenring και αυτά πληρώνω τώρα», δήλωσε. «Ό,τι έγινε -έγινε βέβαια, δεν μπορεί να αλλάξει και πρέπει να κοιτάξω στο μέλλον. Να βελτιώσουμε κι άλλο τη μοτοσυκλέτα και να προσπαθήσω να κερδίσω τους υπόλοιπους αγώνες».

«Αν θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο πρέπει να κερδίσουμε αγώνες. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Ο Marc είναι πραγματικά πολύ δυνατός. Είναι συνεχώς η πρώτος ή δεύτερος», πρόσθεσε. «Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και αυτό θα κάνουμε».

\"\"

Ο Lorenzo είπε ότι είχε εξαγριωθεί όταν αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα της YZR-M1 κατά τη διάρκεια των ελεύθερων και των κατατακτηρίων δοκιμών, παρότι μια σειρά από αλλαγές είχε αποφέρει καρπούς.

«Ευτυχώς προλάβαμε και βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα σημαντικά κατά τη διάρκεια του warm-up. Κυρίως με την τοποθέτηση σκληρότερου ελατηρίου για το φρενάρισμα».

«Όλο το Σαββατοκύριακο ταλαιπωρηθήκαμε τόσο πολύ για να είμαστε ανταγωνιστικοί, ειδικά στο φρενάρισμα. Δεν \”σταματούσε\” και είχα θυμώσει γιατί είχαμε ήδη αλλάξει πολλά πράγματα.

«Τελικά τα πράγματα βελτιώθηκαν και ήμουν πολύ πιο γρήγορος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτό μου έδωσε το κίνητρο αλλά και τη δυνατότητα να επαναλάβω τη στρατηγική που ακολούθησα στους τελευταίους αγώνες. Με τη διαφορά ότι τώρα είμαι και σωματικά πιο δυνατός».

«Έκανα μια καλή εκκίνηση. Πέρασα το Marc και προσπάθησα να πιέσω στο όριο από την πρώτη στροφή και κατάφερα τον σκοπό μου, να αποσπαστώ και να οδηγώ μόνος».

«Μετά το μεγάλο πλεονέκτημα που απέκτησα στην αρχή, έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος και να μην κάνω το παραμικρό λάθος. Ο Dani [Pedrosa] και ο Marc ήταν πολύ δυνατοί, γύρναγαν στον ίδιο ρυθμό με εμένα.Ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας, σωματικά αλλά και πνευματικά».

\"\"

Ο Lorenzo χρησιμοποίησε στο Misano για πρώτη φορά το νέο κιβώτιο της Yamaha με τις αδιάλειπτες αλλαγές σχέσεων. Αισθάνθηκε ότι δίνει το αναμενόμενο πλεονέκτημα και έτσι μπόρεσε να γίνει πιο ανταγωνιστικός απέναντι στις Honda στις εξόδους των στροφών.

«Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα όλο το Σαββατοκύριακο» συμπλήρωσε ο Lorenzo. «Ήξερα ότι το seamless κιβώτιο έδινε ένα πλεονέκτημα αλλά δεν μπορούσαμε να στήσουμε την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα στη σωστή κατεύθυνση ώστε να είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί»

«Είχα νεύρα μεν αλλά ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Δουλέψαμε πολλή ώρα με τους μηχανικούς στον υπολογιστή αναλύοντας τα δεδομένα για να ρυθμίσουμε τη μοτοσυκλέτα και θα πρέπει να τους ευχαριστήσω για αυτό».

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook