Οι αρχές της Υεμένης παρουσίασαν σήμερα στους δημοσιογράφους ένα κοριτσάκι το οποίο δήλωσε ότι ονομάζεται Ραουάν, σε μια προσπάθεια να διαψεύσουν τις πληροφορίες ότι η 8χρονη πέθανε την πρώτη νύχτα του γάμου της, μετά το βιασμό που υπέστη από τον 40χρονο Σαουδάραβα σύζυγό της.

Οι πληροφορίες τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, αλλά και οι καταγγελίες των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα για το θάνατο της μικρής, προκάλεσαν σάλο στη χώρα και στο εξωτερικό. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε μάλιστα την Σαναά να απαγορεύσει τους γάμους παιδιών, μια πρακτική πολύ συνηθισμένη στην Υεμένη.

«Ιδού η Ραουάν. Είναι ζωντανή και δεν έχει παντρευτεί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας εγκληματικών ερευνών της περιοχής Χάραντ, στην επαρχία Χάτζα, ο Μούσελχ Αλ Γάζι.

Το κορίτσι βεβαίωσε ότι ονομάζεται Ραουάν Μοχάμεντ Άμπντο Χατάνε και ότι δεν έχει παντρευτεί. «Όλα όσα λένε είναι λάθος. Η μεγαλύτερη αδελφή μου, που είναι 18 χρονών, παντρεύτηκε πρόσφατα», είπε η μικρή. Δίπλα της έστεκε ένας άνδρας που κατά τις αρχές είναι ο πατέρας της, ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση.

Την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι συγκρότησε μια επιτροπή που θα ερευνούσε τις καταγγελίες για το θάνατο του παιδιού. Την επόμενη ημέρα η υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χούρια Μασούρ ανακοίνωσε ότι θέλει να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που θα ορίζει τα 18 ως νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες στην Υεμένη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook