Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν οι δύο από τους τρεις νεαρούς που κατηγορούνται για την στυγερή δολοφονία του 77χρονου στο χωριό Αμυγδάλοι στη Νεάπολη Λασιθίου.

Ο τρίτος από τους κατηγορούμενους, αφέθηκε την Τρίτη ελεύθερος,  με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, υπό τον όρο να καταβάλει εγγύηση 10.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρα.

Το έγκλημα που \”πάγωσε\” το πανελλήνιο

Ένας 18χρονος κτηνοτρόφος, ένας 19χρονος φαντάρος και ένας 22χρονος κτηνοτρόφος, είναι οι τρεις κατηγορούμενοι για το έγκλημα που πάγωσε το πανελλήνιο και εξιχνιάστηκε το πρωί του Σαββάτου, οπότε και οι δράστες ομολόγησαν.

Οι τρεις νεαροί, που κατάγονται από την περιοχή, αφού έκοψαν το νήμα της ζωής στον άτυχο άνδρα και στη συνέχεια για να σβήσουν τα ίχνη τους έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν.

Σύμφωνα με την ομολογία τους οι τρεις μετέβησαν με όχημα στην οικία του 79χρονου με σκοπό τη ληστεία.

Αφού σκότωσαν το σκύλο φύλακα, εισήλθαν στην οικία ο 19χρονος και ο 22χρονος και ενώ ο 79χρονος κοιμόταν, τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Τότε για να εξαφανίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορούσε να οδηγήσει σε εκείνους, προκάλεσαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της οικίας του θύματος και διέφυγαν με το όχημα στο οποίο τους ανέμενε ο 18χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος ηλικιωμένος είχε βρεθεί απανθρακωμένος στο σπίτι του και στην αρχή είχε γίνει λόγος για ατύχημα, έπειτα όμως αυτό αποκλείστηκε καθώς εντοπίστηκαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook