Mε πολύ σημαντικά θέματα όπως αυτό της Δημοτικής Αστυνομίας που καταργείται από την ερχόμενη εβδομάδα, το Αναπτυξιακό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου της περιόδου 2014 – 2020 που θα χρηματοδοτηθεί από το Σ.Ε.Σ. (Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης – Νέο ΕΣΠΑ) αλλά και το νέο Εκλογικό Σύστημα ανάδειξης των Αυτοδιοικητικών Αρχών, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη.

Συγκεκριμένα και όσον αφορά την Δημοτική Αστυνομία συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες που θα ασκεί ο Δήμος Ηρακλείου παράλληλα με την ΕΛΑΣ στο νέο Νομοθετικό πλαίσιο.

Το θέμα αυτό θα ξανασυζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα που θα παρουσιασθεί στη νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και ο απολογισμός της Υπηρεσίας και θα οριστικοποιηθούν οι αρμοδιότητες που θα κρατηθούν από την πρώην Δημοτική Αστυνομία.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ε.Σ 2014-2020

Επίσης στην συνεδρίαση ο Δήμαρχος πρότεινε και ελήφθει απόφαση να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα συλλέξει, θα αξιολογήσει και θα ομαδοποιήσει τις προτάσεις που υπάρχουν για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων τη νέα περίοδο 2014-2020 από το Σ.Ε.Σ., με κύριους τομείς δράσεις τους :

 Κοινωνία της Πληροφορίας και Καινοτομία
 Κοινωνικά Θέματα
 Πολιτισμός
 Τεχνικά έργα
 Παλιά Πόλη (μνημεία κλπ)
 Αστικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα
 Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αγροτικού χώρου κ.α

Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από πολιτικό και στελεχιακό δυναμικό και θα πρέπει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013 να παραδώσει τις προτάσεις της .

ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Παράλληλα στην Εκτελεστική Επιτροπή έγινε ενημέρωση για το συζητούμενο εκλογικό σύστημα στην Αυτοδιοίκηση. Τονίστηκε ότι η Τ.Α. διαθέτει θεσμικά όργανα και είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την πολιτεία για όλα τα θέματα. Θεωρεί όμως βασικό πυλώνα την πλειοψηφία του 50% + 1 για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων της προκειμένου αυτοί να έχουν την απαιτούμενη πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση.

Παράλληλα επισημάνθηκε, ότι είναι άδικο να στοχοποιείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η βιωσιμότητά της. Ένας θεσμός που υπηρετεί τους πολίτες και διαχειρίζεται ένα πλήθος αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί από το κεντρικό κράτος, χωρίς μάλιστα την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τέλος η Επιτροπή εξέφρασε την πλήρη στήριξη της στον αγώνα, των εργαζομένων τονίζοντας την αντίθεσή της στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, κ.λ.π. Τόνισε επίσης ότι ο Δήμος Ηρακλείου, δεν διαθέτει πλεονάζον προσωπικό και αρκετές δράσεις υποστηρίζει με τις υπηρεσίες του ολόκληρο το Νομό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook