Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη η Διακήρυξη για τον Ανοικτό Διαγωνισμό που θα δημοσιευθεί στον Τοπικό και Αθηναϊκό Τύπου του έργου :

«Προμήθεια εξοπλισμού για την μόνιμη έκθεση Ν.Καζαντζάκης «ΜΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» της πράξης «Στερέωση –Αποκατάσταση και Ανάδειξη Μετώπου της Πύλης Ιησού προς την Παλιά Πόλη».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 128.024,55 € ευρώ και χρηματοδοτείται κατά εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ (ΕΚΤ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ο Διαγωνισμός του έργου θα πραγματοποιηθεί την 18η Οκτωβρίου και ώρα 10.00 το πρωί στα γραφεία του Δήμου Ηρακλείου στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, σε δήλωσή του τόνισε ότι με την προμήθεια του εξοπλισμού μπαίνει στην τελική ευθεία η δημιουργία και λειτουργία στην Πύλη Ιησού της μόνιμης έκθεσης για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Η Πύλη Ιησού έχει ήδη ενταχθεί στις πολιτιστικές διαδρομές της πόλης και η Αποκατάστασή της έχει αναβαθμίσει όχι μονάχα την περιοχή με την οποία γειτνιάζει, αλλά και όλη την πόλη συνδέοντας τον κάτοικο και επισκέπτη της με ένα σημαντικό μνημείο της μεσαιωνικής ιστορίας .