Σύσκεψη με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας συγκάλεσε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων. 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των συναντήσεων που έχει από την πρώτη στιγμή θεσμοθετήσει η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας για την ενημέρωση συνολικά των μελών των τοπικών συμβουλίων, τουλάχιστον ανά τρίμηνο.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Θραψανό, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Δήμο την τρέχουσα περίοδο, σε ό,τι αφορά τόσο τα οικονομικά, όσο και τα τεχνικά αλλά και τα λειτουργικά δεδομένα. 
Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε η συνολική εικόνα που παρουσιάζει η αυτοδιοίκηση και οι εξαιρετικά περιορισμένες της δυνατότητες, με βάση και τα νέα δεδομένα σύνταξης των προϋπολογισμών.
Επιπλέον, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων ενημερώθηκαν με απολογιστικά στοιχεία για τις δράσεις και παρεμβάσεις που έχει έως τώρα υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή αλλά και για όσες έχει ήδη δρομολογήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Ακόμη, έγινε λόγος για ζητήματα προγραμματισμού και σχεδιασμού λειτουργίας όσον αφορά στο επόμενο διάστημα.
Όπως τονίστηκε, κοινός στόχος όλων στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και η ομαλή λειτουργία των περιοχών, αφενός μέσω της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών και αφετέρου μέσω της στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook