Στην κατάληψη του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι γονείς των μαθητών του σχολείου ύστερα από απόφαση του σωματείου τους ενώ παράλληλα μηνύουν τον διευθυντή, τον υποδιευθυντή του σχολείου και τον προϊστάμενο Β\’θμιας εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου.
Οι γονείς δε δέχονται την σύμπτυξη των τμημάτων με υπεράριθμους μαθητές αλλά και την λειτουργιά του σχολείου με 4 τμήματα στην Α\’ Γυμνασίου που έχει σαν αποτέλεσμα να προωθηθούν μαθητές σε άλλο σχολείο.
Σημειώνεται ότι, απο την Πέμπτη 19/10 πραγματοποιείται κατάληψη απο μαθητές που στηρίζουν οι γονείς, και στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας.

Καταλήψεις προτείνει η Ένωση Γονέων Ιεράπετρας

«Σήμερα 18/9/2013 κατόπιν προσκλήσεως της Ένωσης Γονέων συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση τα μέλη της Ένωσης με τα Δ.Σ. των συλλόγων Γονέων των Γυμνασίων της πόλης μας. Θέμα συζητήσεως ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον χώρο της παιδείας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η διαφαινόμενη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και η ενδεχόμενη μεταφορά μαθητών από γυμνάσια της πόλης μας σε συγκεκριμένο γυμνάσιο. (Δυστυχώς το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου δεν παραβρέθηκε με κάποιο εκπρόσωπό του στη σημερινή μας συνάντηση).

Επίσης συζητήθηκε το νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων που κάθε χρόνο μειώνεται δραματικά.
Η Ένωση Γονέων αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στους συλλόγους Γονέων των Γυμνασίων της πόλης μας, να προβούν σε συνελεύσεις με θέμα την κατάληψη ή μη των σχολικών κτιρίων από τους ίδιους τους γονείς.

Θεωρούμε ότι είναι ο έσχατος τρόπος αντίδρασης για τα προβλήματα της παιδείας αν και ακραίος.

Καλούμε τους γονείς σε μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και τη συμμετοχή τους στις αποφάσεις που θα παρθούν.

Καλούμε τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Κλινάκη και τον διευθυντή δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Σταμέλο να μας ορίσουν ημερομηνία και ώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη για συνάντηση με τα Δ.Σ, των σχολείων της πόλης μας.

Η πρόταση της Ένωσης Γονέων για καταλήψεις δεν καθοδηγείται από κομματικές σκοπιμότητες και συνεχίζουμε τον αγώνα για τα παιδιά μας με τα παιδιά μας.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ορφανουδάκης Κων/νος Ψαρουδάκης Ευάγγελος»

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook