Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ συνέκρινε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με hedge fund καθώς έχει τη δυνατότητα να αποκομίζει σημαντικά κέρδη από τις αγορές ομολόγων. «Η Fed είναι το μεγαλύτερο hedge fund στην ιστορία» δήλωσε ο κ. Μπάφετ μιλώντας σε φοιτητές του πανεπιστημίου Georgetown και συμπλήρωσε: «Δημιουργεί πιθανότατα 80 με 90 δισ. δολ. ετησίως σε έσοδα από τίτλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτό δεν γινόταν πριν μερικά χρόνια»

Σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική απόφαση του Μπεν Μπερνάνκε να αφήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Μπάφετ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως πίεση για τη Fed να προχωρήσει σε απομόχλευση. Μπορεί να πάρει το χρόνο της και εάν έχουν κάποιο συνετό εκεί – και νομίζω ότι ο κ. Μπερνάνκε είναι συνετός και ελπίζω ότι θα είναι και ο διάδοχός του – μπορεί να ρυθμιστεί. Θα είναι κάτι ενδιαφέρον».

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μπάφετ στο CNBC λίγο πριν μιλήσει στο Georgetown δίστασε να εκφράσει την στήριξή του στην Τζάνετ Γέλεν, που θεωρείται πλέον το φαβορί για τη διαδοχή του κ. Μπερνάνκε στο τιμόνι της Fed. Δήλωσε ότι η υπ’ αριθμόν 1 επιλογή του εξακολουθεί να είναι… ο Μπερνάνκε!

«Εάν έχεις κάποιον που τρέχει με χίλια στην κούρσα δεν τον βγάζεις» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω δεύτερη επιλογή. Δεν γνωρίζω την Τζάνετ Γέλεν».

euro2day.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook