Όσοι ψάχνουν το ιδανικό ταίρι, θα πρέπει να ξέρουν ότι η καλύτερη \”προξενήτρα\” είναι τα γονίδια.

Μ\’ ένα απλό τεστ DNA, ερευνητές ανέπτυξαν μία πρωτοποριακή μέθοδο για ζευγάρωμα, η οποία, όπως ισχυρίζονται, βρίσκει τον ιδανικό σύντροφο.

Για τους εμπνευστές του γενετικού τεστ, ο ιδανικός σύντροφoς είναι αυτός που έχει παρόμοια γονίδια με τα δικά σας.

Οι εταιρείες που έχουν πάρει είδηση ότι έχει… πέραση το γενετικό τεστ στην εύρεση συντρόφου, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στη Βρετανία .

Οι δημιουργοί του γενετικού τεστ εμπνεύστηκαν, όπως ισχυρίζονται, από μία έρευνα του 1995, η οποία, χρησιμοποιώντας… ιδρωμένα μπλουζάκια ανδρών, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες επιλέγούν άνδρες με βάση το πόσο αρεστή τους είναι η μυρωδιά του ιδρώτα τους.

Με λίγα λόγια, επέλεγαν το σύντροφο, το ανοσοποιητικό σύστημα του οποίου ήταν πιο… κοντά στο δικό τους.

Για όσους ενδιαφέρονται, οι τιμές του τεστ DNA κυμαίνονται από 29 έως 162 λίρες.

Για τους επιστήμονες, η εύρεση του ιδανικού συντρόφου έχει σημασία γιατί, εκτός του ότι η σχέση έχει πολλές πιθανότητες να μακροημερεύσει, από αυτήν θα προκύψουν και υγιείς απόγονοι.

\”Το να απευθύνεται κανείς σε γραφεία συνοικεσίων ή σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες εξεύρεσης ερωτικού συντρόφου, είναι χάσιμο χρόνου\” υποστηρίζουν οι δημιουργοί του γενετικού τεστ.

\”Κι αυτό γιατί τα γονίδια είναι αυτά που παίζουν καθοριστιικό ρόλο στην εξεύρεση του ιδανικού συντρόφου\” προσθέτουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Daily Mail\”, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να προμηθευτούν το γενετικό τεστ της αρεσκείας τους από το Διαδίκτυο. Εν συνεχεία, λαμβάνουν δείγμα σάλιου και το στέλνουν στο εργαστήριο για εξετάσεις.

Σε δύο εβδομάδες, τους αποστέλλεται μία λίστα με τα ονόματα των ταιριαστών -από γενετικής πλευράς- συντρόφων.

Για όσους θέλουν να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, το τεστ της GenePartner\’s κοστίζει 162 λίρες, υπάρχουν όμως και πιο οικονομικές λύσεις…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook