Απαίτησε από τη Μεγάλη Εβδομάδα την καταβολή του δώρου, το οποίο της όφειλε η επιχείρηση όπου εργάζεται.

Την Τρίτη του Πάσχα, ωστόσο, αντί για το δώρο η εργαζόμενη κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων με τραύματα αφού την ξυλοφόρτωσε ο εργοδότης της, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Κορνίλιος» στην περιοχή της Χαλκηδόνας, κ.Τσαλώνης, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο συλληφθείς, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για επιβολή νέων ηθών εκ μέρους επιχειρηματιών, όπου η βίαιη αντιμετώπιση απλών και νόμιμων αιτημάτων από τους εργαζόμενους αντιμετωπίζεται με όρους «Φαρ Ουέστ», όπου νόμος είναι ο νόμος του ισχυρού.

Η εργαζόμενη καθαρίστρια, ονόματι Θωμαΐς Αραμπατζή, ζητούσε επί μέρες να της κατατεθεί το επίδομα Πάσχα. Ο εργοδότης την παραπλανούσε αναβάλλοντας την πληρωμή, έως ότου την Τρίτη του Πάσχα, κακοποίησε βάναυσα την εργαζόμενη η οποία και κατέφυγε στο οικείο Κέντρο Υγείας. Αργότερα, την Τρίτη συγκεκριμένα μετά το Πάσχα, η εργαζόμενη προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα στα Κουφάλια και κατέθεσε μήνυση κατά του εργοδότη της.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν διασταυρωθεί και επιβεβαιωθεί από το ρεπορτάζ της «zougla.gr» η οποία ήλθε σε επαφή τόσο με το Αστυνομικό Τμήμα, το Κέντρο Υγείας στα Κουφάλια, τον πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης, όσο και με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χρήστος Τσαραμπουλίδης, μας δήλωσε ότι υπήρχε καταγγελία πριν από μέρες για τον συγκεκριμένο εργοδότη, ο οποίος δεν κατέβαλε το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους. Ο 54χρονος εργοδότης επιτέθηκε στην 45χρονη καθαρίστρια, όταν εκείνη ζήτησε το δώρο του Πάσχα και απείλησε ότι θα τον καταγγείλει, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τέτοια συμπεριφορά από εργοδότες.

Ο «Γολγοθάς» μιας εργαζόμενης

Οι άγιες ημέρες του Πάσχα πλησίαζαν. Η εργαζόμενη ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη είχε ζητήσει ανεπιτυχώς το δώρο για να αγοράσει τα ολιγοστά πράγματα που θα γέμιζαν το πασχαλινό τραπέζι. Στη συνέχεια έκανε καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Κανείς όμως δεν φανταζόταν την τροπή που θα έπαιρνε αυτή η υπόθεση.

Τότε ο επιχειρηματίας, είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους που απασχολεί να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι την Τρίτη, σήμερα δηλαδή, οπότε τους είχε διαβεβαιώσει πως θα τους πλήρωνε κανονικά.  Δυστυχώς όμως το πρωί υπήρξε αψιμαχία με την ημερομηνία της επιταγής και σύμφωνα με την καταγγελία της στην αστυνομία, της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε άγρια.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κουφαλίων με κακώσεις και στη συνέχεια μήνυσε τον εργοδότη της, σύμφωνα με την Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλονίκης, για εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Τι ισχυρίζεται ο ξενοδόχος

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, προηγήθηκε συμφωνία με την καθαρίστρια η οποία όπως ισχυρίζεται ο ξενοδόχος υπέγραψε μάλιστα χειρόγραφο έντυπο πως έχει λάβει το επίδομα του Πάσχα κανονικά αξίας 450 ευρώ. Βάσει των όσων υποστηρίζει λοιπόν ο ξενοδόχος και σύμφωνα με το thousandnews, ενώ η υπάλληλός του πήρε κανονικά τα χρήματα σήμερα το μεσημέρι πριν απομακρυνθεί από το χώρο εργασίας της, επέστρεψε και απαίτησε πάλι το δώρο της.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook