Δεύτερο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενεργό αυτή τη φορά, σπάει την ομερτά και μιλά στην εφημερίδα «Έθνος» σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη- ντοκουμέντο, πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του 45χρονου που ομολόγησε πως τον μαχαίρωσε.

Το μέλος της Χρυσής Αυγής λέει πως δεν γνωρίζει πού πηγαίνουν τα λεφτά από τις εγγραφές στη Χρυσή Αυγή και πως δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές στον Χίτλερ- ο οποίος ήταν και είναι το πρότυπό του, όπως λέει- αναφέρει πως από τότε που πάρθηκε η απόφαση να συμμετάσχει ο λαϊκός σύνδεσμος στις εκλογές δόθηκε εντολή να είναι όλοι «χαμηλών τόνων», να μην κάνουν τίποτα και να μην «βαράνε» για να μην περάσει το πρόσωπο των «κακών» στην κοινωνία.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης

Γιατί πιστεύεις ότι δολοφόνησαν έναν Έλληνα οι Χρυσαυγίτες;

Εμείς πάντα λέγαμε πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς. Αυτό ήταν το σύνθημα: «Πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση».

Η δολοφονία δεν ήταν διασκέδαση. Ήταν δουλειά;

Πιστεύω πως επειδή ο Φύσσας ενοχλούσε με τα τραγούδια του τον είχαν στοχοποιήσει και πιστεύω καθαρά ότι είδε δοθεί εντολή για φόνο. Δεν μπορεί ο άλλος που τον χτύπησε στην καρδιά να ήταν για εκφοβισμό.

Πώς θα μπορούσε ο Λαγός να πάρει μια τέτοια απόφαση χωρίς να ενημερώσει τον Μιχαλολιάκο;

Δεν γίνεται.

Ο Μιχαλολιάκος ήξερε δηλαδή ότι θα δολοφονήσουν τον Παύλο Φύσσα;

Κατά τη γνώμη μου ναι. Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένα μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης το μεταφέρει στον βουλευτή που είναι αρμόδιος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Πατέλης επικοινώνησε με τον δράστη και ο Λαγός με τον Πατέλη.

Ε, βέβαια, τον Πατέλη θα έπαιρναν και ο Πατέλης θα έπαιρνε το Λαγό.

Ο Λαγός θα μπορούσε να κάνει υπέρβαση ιεραρχίας και να μην επικοινώνησε με τον Μιχαλολιάκο;

Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Βάσει όσων έχω ζήσει, πάντα ενημερώνεται ο αρχηγός για να δώσει το «ΟΚ».

Ποια είναι η χειρότερη εμπειρία που έχεις ζήσει στη Χρυσή Αυγή;

Πιστεύω ότι το κακό ξεκινά από τον αρχηγό. Νομίζω ότι είναι το χειρότερο πρόσωπο. Όλοι είμαστε όργανα του αρχηγού. Ακόμα και οι βουλευτές παίρνουν εντολές από τον αρχηγό.

Γιατί έσπασες τη σιωπή σου;

Γιατί διαφωνώ ριζικά με το φόνο ενός Έλληνα. Είμαι εθνικοσοσιαλιστής. Πρότυπό μου ήταν ο Χίτλερ και εξακολουθεί να είναι και δεν το αποκρύπτω αυτό.

Οι πραγματικοί χρυσαυγίτες είναι νεοναζιστές, το λέγαμε με τιμή. Πιστεύουμε στον Χίτλερ. Στη Δηληγιάννη πωλούσα το «Αγών μου» έως τις εκλογές. Μετά μπήκαν τα βιβλία του Κασιδιάρη.

Τα χρήματα της εγγραφής πού πάνε; Σας έχουν παρουσιάσει κάτι;

Όχι, ποτέ. Ούτε από το κυλικείο ούτε από τις μπλούζες, τα καπέλα, τις κούπες, τους αναπτήρες του ενός ευρώ, τις σημαίες. Όλα αυτά τα χρήματα δεν ξέρουμε πού πάνε.

Το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής είναι αυτό της Νίκαιας, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα πρώην στέλεχος της ΧΑ;

Είναι ο πιο σκληρός Πυρήνας. Είναι αυτοί που έχετε δει στις Θερμοπύλες δίπλα στον Κασιδιάρη, παντού. Απλά πιο παλιά δεν υπήρχαν γραφεία. Ήταν τα κεντρικά στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Τότε σε ποιον λογοδοτούσαν αυτοί;

Στη «φάλαγγα» του Παναγιώταρου.

Ο Παναγιώταρος ήταν δηλαδή ο τότε επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου;

Ναι. Ξέρετε, είχαν ομάδες ανδρών μόνο, που έβγαιναν αργά το βράδυ μόνο γι’ αυτό το λόγο.

Υπάρχουν αστυνομικοί που σας βοηθάνε;

Στη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία. Μπορεί κάποιες φορές να έκανε επιθέσεις κατά της ΧΑ αλλά ήταν πάντα με το μέρος μας.

Δεν τους είχαμε ποτέ αντιμέτωπους εκτός από τον Άγιο Παντελεήμονα που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Σε όλες τις πορείες έχουμε πάντα την κάλυψή της.

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Ότι υπάρχουν αστυνομικοί χρυσαυγίτες;

Υπάρχουν άτομα που είναι πρώην στρατιωτικοί, που είναι αστυνομικοί αλλά δεν είναι μέλη για να μην φαίνονται, είναι όμως υποστηρικτές.

Έχεις ακούσει κι εσύ για τις συναλλαγές με τους Πακιστανούς;

Ναι, τα έχω ακούσει.

Πώς τα επιτρέπουν οι βουλευτές και ο Μιχαλολιάκος;

Θα σου απαντήσω με το εξής: Δεν πιστεύουν στη δημοκρατία και είναι στη Βουλή.

Πιστεύω ότι είναι όλα εφέ.Απλά έδερναν αλλοδαπούς και κυρίως Πακιστανούς και μάλιστα σταματήσαμε να δέρνουμε Αλβανούς γιατί είναι στη λευκή φυλή και σε παρένθεση ψηφοφόροι μας.

Γιατί αν έπαιρναν δικαίωμα ψήφου και οι Πακιστανοί θα αλλάζαμε γνώμη και γι\’ αυτούς.

Και θα σου πω το εξής: Γιατί δεν πάνε στους Νιγηριανούς στην Ομόνοια που κάνουν διακίνηση ναρκωτικών και πάνε 40 άτομα σε 5 Πακιστανούς; Γιατί είμαστε όλοι κότες.

Όλο αυτό το αντριλίκι είναι ψεύτικο και μόνο ομάδες 40 ατόμων τα βάζουν με έναν.

Ψευτομαγκιά, Αν είσαι μάγκας και θέλεις να υπερασπιστείς την πατρίδα σου πηγαίνεις στα γκέτο και στα παρασκευαστήρια ναρκωτικών και τα καις.

Όχι να βρεις τον κακομοίρη τον Πακιστανό. Και δεν μπαίνεις στη Βουλή να παίρνεις 8 χιλιάρικα τον μήνα όταν Έλληνες πεινάνε καιν τρώνε από τα σκουπίδια. Τι έχει κάνει η Χρυσή Αυγή για όλα αυτά;

Αφού τα δίνουν στο κόμμα, λένε…

Ναι καλά. Όσο εφετζίδικες είναι οι διανομές τροφίμων που πουλάνε ελεημοσύνη.

Πιστεύεις ότι όταν τελειώσει το 16μηνο (της αναστολής) θα κάνει κάτι ο Περίανδρος;

Από πληροφορίες που έχω είναι ότι σκέφτεται να δημιουργήσει κίνημα ανεξάρτητα από τη Χρυσή Αυγή.

Θα συμμετείχες εσύ σε αυτό το κίνημα;

Ναι. Όλοι οι παλιοί. (…) Εμείς πάντα ήμασταν ενάντια στο να μπει η Χα στη Βουλή. Δεν πιστεύουμε στη δημοκρατία. Πόσω μάλλον στη Βουλή.

Ξέραμε ότι αν μπει η ΧΑ στη Βουλή θα γίνει της μόδας, όπως κι έγινε. Μπήκαν στο κόμμα άτομα απ\’ όλους τους χώρους που επειδή φόρεσαν μια μαύρη μπλούζα νομίζουν ότι κάποιοι είναι.

Απογοητευμένοι από την κρίση και όλα αυτά που γίνονται ακολούθησαν τη μόδα. Είναι μόδα να φοράς μια μαύρη μπλούζα και να πουλάς ψευτομαγκιά στους δρόμους.

Ίσως είναι άτομα που δεν είχαν καμία προσωπικότητα και μέσα από το κίνημα προσπάθησαν να δείξουν ότι κάποιοι είναι. Αλλά το μηδενικό παραμένει μηδενικό.

Έχεις βρεθεί μπροστά σε μέλη της ΧΑ που ήταν τόσο πωρωμένα που ορκίζονταν να «φάνε» και να ρίξουν μαχαιριά αν τους ζητηθεί;

Ναι. Όλοι το λένε. Κι εγώ το έχω πει. Όλοι είμαστε πωρωμένοι στο να μαχαιρώσουμε. Αλλά ποτέ για πόνο. Μόνο ποπό».

Περίγραψέ μου τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής

Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην ιεραρχία. Υπάρχει στρατιωτικός νόμος στη Χρυσή Αυγή. Ανέκαθεν λειτουργούσαμε έτσι. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μας έλεγε πως είμαστε στρατιώτες.

Δεν σε ενοχλούσε αυτό;

Όχι. Μου άρεσε. Υπάρχει τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν υπάρχεις σαν οντότητα. Δεν έχεις προσωπικότητα, δεν έχεις και δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου. Πρέπει να λες πάντα ναι.

Ακόμη κι αν σου πουν «πήγαινε τώρα στη Ραφήνα να δείρεις μετανάστες»;

Ναι. Πρώτα απ\’ όλα το θες κι εσύ. Είναι τόσο ανεβασμένη η αδρεναλίνη σου που νιώθεις όμορφα εκείνη τη στιγμή. Όταν πηγαίναμε να πλακώσουμε μετανάστες στο ξύλο νιώθαμε όμορφα. Ότι κάναμε κάτι πολύ καλό.

\”Έθνος\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook