Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Τρίτη του Πάσχα, τελέστηκε επί της οδού Παχιανών λειτουργία για την εορτή του Αγίου Θεοχάρη στο μικρό εκκλησάκι ιδιοκτησίας της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αντωνακάκη.

Αρκετός κόσμος από την περιοχή και όχι μόνο παρευρέθηκε και φέτος στα Παχιανά όπου τελέστηκε η λειτουργία του Αγίου από τον ιερέα της ενορίας Αγίου Νεκταρίου Παχιανών, πάτερ-Χρύσανθο Σταυρουλάκη.

Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα προς τους παρευρισκόμενους.

Το ιστορικό

Η ιστορία με την τέλεση του Αγίου Θεοχάρη στα Χανιά ξεκίνησε ουσιαστικά το 2001.

Τότε ο Κωνσταντίνος Αντωνακάκης είχε βρεθεί στην Άρτα όπου «ανακάλυψε» σε ένα μοναστήρι της περιοχής ότι υπήρχε Άγιος Θεοχάρης και συγκεκριμένα βρήκε την εικόνα των Αγίων Αυταδέρφων Θεοχάρη και Απόστολου, που είχαν ιεραποστολικό έργο στον τόπο τους.

Για το λόγο ότι ο τρίτος και μικρότερος γιός του ονομάζεται Θεοχάρης ο κ. Αντωνακάκης «κατέβασε» την εικόνα και το ευαγγέλιο στα Χανιά και από τον επόμενο χρόνο κιόλας καθιέρωσε την λειτουργία. Από το 2002 έως και το 2009 η λειτουργία για τον Άγιο γινόταν στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στα Πεμόνια Αποκορώνου.

Από το 2010 όμως χτίστηκε εκκλησάκι στα Παχιανά στο πατρικό της οικογένειας Αντωνακάκη (Παχιανών 46) όπου τελείται πλέον εκεί η λειτουργία κάθε Τρίτη του Πάσχα, παραμονή της Εορτής του Αγίου που είναι «κινητή».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook