Με προβλήματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων την Πρωτομαγιά, καθώς οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι ναυτεργάτες αναμένεται να έχουν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 5:30 το πρωί.

Προβλήματα κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6:00 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι στις 6:00 το πρωί της Δευτέρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν:
– κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας που ειδικά στη ναυτιλία προωθεί τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.
– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.

Επίσης τονίζουν ότι δεν θα δεχθούν τον άμεσο διωγμό πάνω από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα κυρίως των γενικών υπηρεσιών καθώς και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook