Αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις, προκειμένου «να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που αφορά σε καταγγελίες για Χρυσαυγίτες αστυνομικούς – Παραιτήθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

«Αλυσιδωτές» και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τα γεγονότα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο ότι μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για Χρυσαυγίτες αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ανατέθηκε σήμερα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, στο διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

Ο αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε και η μετακίνηση των οκτώ αξιωματικών, οι οποίοι είναι:

– Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ.

– Ο αστυνομικός διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

– Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής.

– Ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ στο Κερατσίνι, επειδή, σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες, άτομα με πολιτικά πετούσαν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 εναντίον διαδηλωτών στην πορεία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται.

– Ο αστυνόμος διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

– Ο αστυνόμος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook