Στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Υπουργείο Εργασίας θα συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Αντιπροσωπίες του Εργατικού Κέντρου και το Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θα βρεθούν στο Υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για την εφαρμογή του Ν. 3986/11 που σημαίνει απώλεια της εποχικής επιδότησης ανεργίας για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από ψήφισης του νόμου, είχε αντιταχθεί και είχε προειδοποιήσει για τις καταλυτικές συνέπειες που θα προκαλέσει άμεσα στο 95% των εποχικά ανέργων του Τουρισμού με την λήξη της τρέχουσας Τουριστικής περιόδου.

Οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας νομοθέτησαν και επιμένουν στην εφαρμογή του (όσο δεν τροποποιούν) έναν νόμο – καταδίκη των εποχικά ανέργων που θα κληθούν να επιβιώσουν τον Χειμώνα χωρίς ένα στοιχειώδες δίχτυ ασφαλείας.

Ο Ν.3986 όχι μόνον εξαφανίζει κάθε πρόσχημα κοινωνικής στήριξης της εποχικής ανεργίας, αλλά επιπλέον τιμωρεί όσους εργάζονταν και ασφαλίζονταν για 5 ή 6 μήνες απασχόλησης αντί της στοιχειώδους των 100 ημερών.

Οι παραπάνω αντί να τους δοθεί κίνητρο για την ειλικρινή ασφάλιση – απασχόληση επ’ ωφελεία των Ταμείων, θα τιμωρηθούν περισσότερο και για μεγαλύτερο διάστημα, από την υπέρβαση του πλαφόν των 450 ( 400 από το 2014) ημερών επιδότησης της ανεργίας τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού και τα Εργατικά Κέντρα της περιφέρειας στις περιοχές των οποίων υπάρχει υψηλή συγκέντρωση εργαζομένων στον Τουρισμό και θα θιγούν το προσεχές διάστημα από την εφαρμογή του Ν. 3986/11 από την απώλεια της εποχικής επιδότησης ανεργίας τους θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα) την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9 και ώρα 12:00.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook