Λίγο πριν την συμπλήρωση ενός μήνα από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης και εξακολουθεί να παραμένει ασαφές το τι γίνεται με τις υπηρεσίες του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας στα Χανιά. Το θέμα αυτό κυριάρχησε στην γενική συνέλευση των μελών του περιφερειακού συμβουλίου Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ)  που πραγματοποιήθηκε στην Δ/νση Αγροτικής οικονομίας & κτηνιατρικής στην Αγυιά. Μετά την συνέλευση οι γεωπόνοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα πραγματοποίησαν και τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του συμβουλίου.

Όπως είπε η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χανίων της ΠΕΓΔΥ κ. \’Αννα Δασκαλάκη \”διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση παραμένει πολύ θολή. Με το οργανόγραμμα που είχε υπογραφεί δεν έχουν τακτοποιηθεί τα πράγματα. Όλες οι υπηρεσίες αλλά και οι υποθέσεις που έχουμε παραμένουν σε εκρεμμότητα. Το πρόβλημά μας είναι ότι οι γεωτεχνικές υπηρεσίες και οι γεωπονικές συγκεκριμένα, συρρικνώνονται, ο τρόπος με τον οποίο μας διαμόρφωσαν στην καινούργια κατάσταση δεν αποδίδει, οι αρμοδιότητες δεν έχουν ξεκαθαριστεί και βρισκόμαστε όλοι σε εκρεμμότητα. Αυτό βέβαια δεν είναι καλό για κανέναν. Ούτε για τους υπαλλήλους, αλλά ούτε για τους αγρότες, για τους καταναλωτές, για τους ελέγχους που θα έπρεπε να γίνονται, για τις πληρωμές που θα έπρεπε να γίνονται και για όλες τις υποθέσεις που έχουμε και οι οποίες είναι πολλές\”.

Στην διάρκεια της συνέλευσης αποφασίστηκε να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας προκειμένου να διαμορφωθούν τα οργανογράμματα που είναι υπο έγκριση για την αιρετή Περιφέρεια και τους Δήμους, ενώ οι υπάλληλοι θα ζητήσουν να εκπροσωπούνται στα όργανα που θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Ακολούθησε η ψηφοφορία κατα την οποία μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων εξελέγησαν οι :Άννα Δασκαλάκη, Παντελής Βογιατζάκης και Ιωάννα Ροσμαράκη, και αναπληρωματικοί οι  Μανώλης Βεγλιρής, Κατερίνα Παπαστράτου, Βάσω Λοξού και Ευρυδίκη Κουνδουράκη.

Λίγη ώρα μετά το κλίμα άλλαξε, έστω προσωρινά, καθώς οι υπάλληλοι της Δ/νση Αγροτικής οικονομίας & κτηνιατρικής της Περιφερειακής ενότητας Χανίων έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, ο οποίος τόνισε την σημασία της συγκεκριμένης Διεύθυνσης για την ανάπτυξη των Χανίων, επεσήμανε πως επιδιώκει την καλή συνεργασία με όλους, ενώ αναφέρθηκε και στο πως μπορεί να προωθηθεί αυτή η συνεργασία. Την πίτα έκοψε ο προιστάμενος της Διεύθυνσης κ.ΜΙχάλης Μεσσαριτάκης ενώ σε ότι αφορά στο φλουρί της πίτας ο τυχερός που το βρήκε στο κομμάτι του κέρδισε πέντε μέρες άδεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook