Διήμερες συνομιλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα άρχισαν σήμερα Κίνα και ΗΠΑ στο Πεκίνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ο Αμερικανός υφυπουργός αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μάικλ Πόσνερ θα πάρει μέρος στις συνομιλίες αυτές, για τις οποίες οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα είναι ειλικρινείς.

Ο σινο-αμερικανικός αυτός διάλογος αυτός για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πραγματοποιείται τακτικά.Οι προηγούμενες συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί το 2010, το 2008 και το 2002 και ο λόγος της πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης αυτής σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη, δεν έγινε γνωστός.

Δεκάδες κινέζοι διαφωνούντες έχουν συλληφθεί ή έχουν τεθεί υπό περιορισμό κατ΄οίκον τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το Πεκίνο θέλει να καταπνίξει κάθε εκδήλωση αμφισβήτησης του καθεστώτος, εμπνευσμένης από τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και για το λόγο αυτό δικηγόροι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες ή μπλόγκερς είναι συχνά στόχος αυθαίρετων συλλήψεων.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έκανε αναφορά στις 8 Απριλίου για τη \”μεγάλη ανησυχία\” της Ουάσινγκτον όσον αφορά Στην κατάσταση αυτή.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook