Ένας ΑΟΧ βγαλμένος από τα πιο… τρελά όνειρα των φιλάθλων του έδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια και κόντρα σε ομάδα Super League.

Η Χανιώτικη ομάδα κόντρα στον φιναλίστ του περσινού Κυπέλλου Αστέρα πήρε σπουδαίο αποτέλεσμα, που της δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να ολοκληρώσει τον… άθλο της στη ρεβάνς των Περιβολίων.

Το τελικό 0-0 ίσως αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους \”μπλε\”, που στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαν κάλλιστα να προηγούνται, ενώ στο δεύτερο σώθηκαν από τα δοκάρια και τον εκπληκτικό Θεοδωρόπουλο.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Μουράτ Σεροπιάν παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από την εστία, τους Παγώνη, Πιθαρούλη, Παπατζίκο, Μανωλά, από δεξιά προς τ\’ αριστερά στην άμυνα, τους Τσατσαρή, Πότσι κεντρικά χαφ, τον Μπουντόπουλο στα δεξιά, τον Βαλλιάνο στ\’ αριστερά και τον Τσάτσο μόνο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πάγκαλο.
Η ομάδα των Χανίων έκλεισε για τα καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Θεοδωρόπουλου και περίμενε πότε θα της δοθεί η ευκαιρία να \”χτυπήσει\” στην κόντρα. Αυτό το έκανε σε τρεις περιπτώσεις χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει το γκολ, το οποίο όμως \”άγγιξε\” δυο φορές με τον Πάγκαλο (32\’ και 43\’) και μια φορά με τον Τσάτσο (35\’). 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάκης Τσιώλης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Ντε Μπλάσις και Χουάνμα, με την πίεση να γίνεται πιο ασφυκτική όσο περνούσε η ώρα προς την εστία του Θεοδωρόπουλου. Η άμυνα του ΑΟΧ πέρασε δύσκολες στιγμές, με τα δοκάρια της εστίας του ψηλόσωμου τερματοφύλακα να στερούν στους γηπεδούχους το γκολ στις προσπάθειες των Ντε Μπλάσις και Μπαράλες. 
Ο Σεροπιάν προσπάθησε να κλείσει τους χώρους με την είσοδο του Χατζηισαΐα, ενώ \”φρέσκαρε\” και τη μεσοεπιθετική του γραμμή με τους Βασιλόγιαννη και Μαλδονάδο, που έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους με την ομάδα των Χανίων.
Στο 87\’ και σε μια λάθος εκτίμηση των παικτών του ΑΟΧ δόθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία στους Αρκάδες να παραβιάσουν την εστία του εκπληκτικού Θεοδωρόπουλου, που \”είπε\” δυο φορές \”όχι\” σε Μπαράλες και Κάφα.
Κάπως έτσι το ματς έφτασε στην ολοκλήρωσή του με την ομάδα των Χανίων να στέκεται \”όρθια\” μέσα στο \”Θεόδωρος Κολοκοτρώνης\”.

Φάσεις
16\’ Σουτ από τον Εντό μπλόκαρε σταθερά ο Θεοδωρόπουλος.
29\’ Ο Βαλλιάνος είχε προϋποθέσεις για κάτι καλό αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπαντή.
32\’ Ο Πάγκαλος σούταρε και ο Λισγάρας έβαλε σωτήρια την κόντρα για να καταλήξει η μπάλα εκτός τελικής γραμμής (κόρνερ). 
35\’ Εξαιρετική προσπάθεια του Πάγκαλου που \”σπάει\” τη μπάλα στο ύψος της περιοχής όπου ο ξεμαρκάριστος Τσάτσος σούταρε δυνατά με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.
40\’ Σουτ του Εντό απέκρουσε με δυσκολία ο Θεοδωρόπουλος.
43\’ Ο Μπουντόπουλος σεντράρει για τον Πάγκαλο, που παρά την πίεση του Σέτι θα σουτάρει, με τον Μπαντή να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση \”κρατώντας\” απαραβίαστη την εστία του.
44\’ Κεφαλιά του Μπαράλες καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.
47\’ Ο Λούι εκτελεί με πάσα το φάουλ για τον Σέτι που σουτάρει άουτ.
60\’ Εκτέλεση φάουλ του Κάφα αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος. Κόρνερ του Κάφα, κεφαλιά του Μπαράλες άουτ.
65\’ Ωραία ενέργεια του Ντε Μπλάσις, που αποφεύγει Πότσι, Πιθαρούλη και σουτάρει με το κάθετο δοκάρι να \”σώζει\” την εστία του ΑΟΧ. 
68\’ \”Στραβοκλωτσιά\” του Χουάνμα, η μπάλα στρώνεται στον Μπαράλες, που εξ επαφής \”σημαδεύει\” το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια σουτάρει εκ νέου στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.
72\’ Σέντρα του Λούι, κεφαλιά του Μπαράλες, με τον ίδιο τρόπο ο Χουάνμα στέλνει τη μπάλα εκτός εστίας.
87\’ Λάθος του Παγώνη ο Εντό βγάζει για τον Μπαράλες, που καλύπτεται από τον Πότσι, αλλά το σουτ αποκρούει εντυπωσιακά ο Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αρνείται το γκολ στη συνέχεια και στον Κάφα, με τη φάση να ολοκληρώνεται με το σουτ-άουτ του Μπαράλες. 

Κίτρινες: Τσάτσος (23\’), Πάγκαλος (71\’), Παπατζίκος (75\’), Ντε Μπλάσις (83\’)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Λούι, Ζαραδούκας, Κουρμπέλης, Λισγάρας, Σέτι (71\’ Μπακασέτας), Εντό, Μουνάφο (46\’ Χουάνμα), Καράσκο (46\’ Ντε Μπλάσις), Μπαράλες, Κάφα.

Α.Ο. Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Πιθαρούλης, Παπατζίκος, Μανωλάς, Πότσι, Τσατσαρής, Τσάτσος (78\’ Μαλδονάδο), Μπουντόπουλος (61\’ Βασιλόγιαννης), Βαλλιάνος (72\’ Χατζηισαΐας), Πάγκαλος.

Παραλειπόμενα από την Τρίπολη
*
Εκτός αποστολής έμειναν για τον ΑΟΧ οι Σαντριάς, Μοντρούκιο και Καμπλιώνης.
*10 ηρωικοί Χανιώτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο, όπου ακούγονταν πολλές φορές περισσότερο από τους γηπεδούχους, ενώ το πανό των Blue Boys κοσμούσε την κερκίδα των φιλοξενούμενων.
*Κοντά στην ομάδα και στην Τρίπολη ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΧ Νίκος Λαγομιτζής.

Φωτογραφία από τη σελίδα του ΑΟΧ στο facebook

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook