Σε πλεόνασμα 400 – 450 εκατ. ευρώ περίπου φέρονται να καταλήγουν για το πρωτογενές αποτέλεσμα του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 τρόικα και κυβέρνηση.

Τα δημοσιονομικά μεγέθη, η υστέρηση εσόδων, καθώς και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2014 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2014-2017 βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας συνάντησης των Πόλ Τόμσεν, Ματθίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ με τον υπουργό Γ.Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, η τρόικα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα εξετάσουν το κλείσιμο του προϋπολογισμού 2013, θα συζητήσουν για τον τρόπο διάθεσης των 2 δισ. ευρώ που αναμένεται να περισσέψουν από το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, ενώ θα εξετάσουν και ζητήματα σχετικά με τις υπερβάσεις δαπανών και τις υστερήσεις εσόδων.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα προκαταρκτικά στοιχεία για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού 2014 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2017. Ήδη η τρόικα έχει ζητήσει να υπάρξει σχεδιασμός για αξιόπιστα μέτρα για την περίοδο 2015-16, τα οποία θα ενεργοποιηθούν -εφόσον χρειαστεί- εντός του 2014 για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 4 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κενό δεν θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ και ότι δεν απαιτούνται νέα μέτρα , καθώς στο σκέλος των εισπράξεων, οι όποιες πρόσθετες ανάγκες, θα καλυφθούν αυτόματα από την αύξηση του ΑΕΠ.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook