Στην Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο καταζητούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. 
Υπενθυμίζεται ότι παραδόθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο καταζητούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς για τον οποίο είχε εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς η Αντιτρομοκρατική τον αναζητούσε από χτες. 
Προσερχόμενος στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο κ. Παππάς δήλωσε, «Ήρθα να δω το Νίκο Μιχαλολιάκο. Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει». Να σημειωθεί ότι έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί.
«Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω!», φώναξε στα τηλεοπτικά συνεργεία, τη στιγμή που εισερχόταν στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής και κατά την είσοδο του χαιρέτησε με ναζιστικό χαιρετισμό.
Ο βουλευτής έκανε ακόμα λόγο για πολιτικές διώξεις και είπε στους δημοσιογράφους, «Είμαι απολύτως ελεύθερος».
Με τη σύλληψή του κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Πλέον, τα εντάλματα σύλληψης που μένουν να εκτελεστούν είναι 11. Με τη σύλληψη του βουλευτή ο αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέβηκε στους 21. 
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Χρήστος Παππάς φέρεται ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα έχοντας κομβικό και οργανωτικό ρόλο στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, ο κ. Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την άρση απορρήτου συντόνιζε της ομάδες κρούσης και φέρεται να μίλησε με τον δολόφονο του Παύλου Φύσσα.



Προθεσμία για την Τρίτη πήραν οι πέντε βουλευτές

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε στους 20 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. 
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί τα άλλα τέσσερα ηγετικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μιχο, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθούν την Τρίτη, μετά τις 12 το μεσημέρι. Την Τρίτη θα απολογηθούν επίσης και άλλοι 3 από τους συλληφθέντες ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για την Τετάρτη.
Μέχρι να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Οι κατηγορίες θα εξειδικευτούν από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία. Αναμένεται τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν από τον ανακριτή στον οποίο μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 12 το βράδυ του Σαββάτου.
Εξερχόμενοι από την εισαγγελία, πρώτος κατέβηκε τα σκαλιά ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, αγκαζέ με την κόρη του. Ακολούθησε πίσω του η πρώτη κυρία της οργάνωσης, Ελένη Ζαρούλια, στη συνέχεια οι τέσσερις βουλευτές και μετά οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook