Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο κ. Τσίπρας μιλώντας για το φασισμό στη χώρα μας και τις πρόσφατες εξελίξεις με τις συλλήψεις και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι «Τις τελευταίες μέρες σε δρόμους και σε πλατείες, σε κάθε πόλη και γειτονιά, ακούγονται και γράφονται οι στίχοι-σύνθημα του δικού μας Φώντα Λάδη: Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον. Μια προτροπή επίκαιρη όσο ποτέ για κάθε νέα, κάθε νέο, κάθε πολίτη της Ελλάδας και του κόσμου.
Γιατί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Παύλου της μουσικής και των ονείρων, του Παύλου της σκληρής δουλειάς και της ποίησης, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σήκωσε κύματα οργής παντού, όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται για το φως και τη ζωή. Η δολοφονία του Παύλου θα μείνει στην ιστορία, μαζί με αυτή του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα».
Ο κ Τσίπρας συνέχισε για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι «αυτή η οργή είναι που πολιόρκησε και πολιορκεί εκείνους που έβλεπαν στους συμμορίτες τα πολιτικά τους ξαδέλφια. Εκείνους -τους συμβούλους του πρωθυπουργού που και μετά το έγκλημα προπαγάνδιζαν στις πρωινές εκπομπές των καναλιών, το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής με την άθλια θεωρία των δύο άκρων. Εκείνους -τους ανθρώπους του κυρίου Σαμαρά που ακόμα και μετά το φόνο, καλόπιαναν σε τηλεοπτικές εκπομπές τον Κασιδιάρη και τους συνενόχους, καλώντας τους να ρίξουν λίγο τους τόνους!
Εκείνους -τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δηλαδή- που με την πολιτική της ακραίας βαρβαρότητας των μνημονίων και με την ανοχή στις ακραίες βαρβαρότητες της συμμορίας, έριξαν το κατάλληλο λίπασμα για να θεριέψει το Κακό, να διεισδύσει στο κράτος, να φωλιάσει στους μηχανισμούς καταστολής. Εκείνους -τα μεγάλα συμφέροντα και τα μεγάλα ονόματα- που χρηματοδότησαν, στήριξαν προπαγανδιστικά, εξωράισαν εξοργιστικά τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως τάγμα μπράβων εναντίον του εργατικού κινήματος και της αριστεράς. Εκείνους για τους οποίους δεν έχει και τόση σημασία η δημοκρατία μπροστά στα ταξικά τους συμφέροντα, το σύνταγμα μπροστά στη διαπλοκή, ακόμα και η ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη».
Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή ή σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της; Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα. Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια.
Μήπως οι υποκριτές της κυβέρνησης, οι ακροδεξιοί σύμβουλοι του Μαξίμου που μέχρι πρότινος διέρρεαν στους δημοσιογράφους ότι στην ανάγκη ακόμα και θα συνεργαστούν μετεκλογικά με τη Χρυσή Αυγή; Μήπως οι τηλεοπτικοί βαστάζοι του μνημονίου, που στην απόγνωσή τους έψαχναν ανοιχτά μια «πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή» για να συνεργαστεί μαζί της το κόμμα του κου Σαμαρά; Ή μήπως ο ίδιος ο κος Σαμαράς, που ακόμα και πρίν λίγες μέρες στα εγκαίνια της ΔΕΘ, εξίσωνε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Εξομοίωνε δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας με μια εγκληματική οργάνωση. Και, ταυτόχρονα, παραπονιόταν ότι οι νεοναζί «καταγγέλλουν τις ακρότητες της Αριστεράς και απαντούν κι εκείνοι με ακρότητες».
Τι να προσθέσουμε, λοιπόν, εμείς για τον τρόπο που η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του διαχειρίστηκαν την κόλαση, όπως την αποκαλεί ο ιεράρχης; Για τον τρόπο με τον οποίο δείχνει ικανός να δυναμιτίσει ακόμα και την πολιτειακή ομαλότητα, για μικροκομματικά οφέλη; Ένα πράγμα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε εδώ:
Πίσω από τους αντιναζιστικούς λεονταρισμούς του ίδιου πρωθυπουργού, που μέχρι προχτές άλλα έλεγε, άλλα έκανε και πολλά ανεχόταν. Να είστε σίγουροι ότι είναι η δική σας οργή και απόφαση. Η οργή και απόφαση εκατομμυρίων ανθρώπων. Η οργή και απόφαση της κοινής γνώμης στο εξωτερικό. Αυτή η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή, οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη θέση του ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές επισημαίνοντας: « Χτες ο κύριος Σαμαράς, βγαίνοντας από το Μαξίμου είχε την ευγένεια να μας ενημερώσει όλους για το τρίπτυχο της τακτικής του. Και με πολύ βαθύ στοχασμό, μας είπε : Δικαιοσύνη. Σταθερότητα. Όχι εκλογές. Ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, όπως με αποκαλούν συχνά οι άσπονδοι φίλοι μου, παίρνω το θάρρος να τον διορθώσω λίγο. Γιατί είπε μια λέξη παραπάνω. Είπε μια λέξη που φαίνεται του είναι απωθημένο, αφου δεν την έχει εκστομίσει ούτε μια φορά απέναντι στη τρόικα. Είπε τη λέξη ΟΧΙ. Αλλά που; Δίπλα στη λέξη εκλογές. Το σωστό, λοιπόν, στις σημερινές συνθήκες είναι: Δικαιοσύνη. Σταθερότητα. Εκλογές. Την ανατροπή της σημερινής πολιτικής των μνημονίων. Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά και όσων εκπροσωπεί είναι με δυο λόγια η πιο μεγάλη, η πιο βάρβαρη, η πιο στυγνή αδικία εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων». 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook