Απορριπτική είναι η εισήγηση που ολοκληρώθηκε την Πέμττη, τόσο του αρεοπαγίτη όσο και του εισαγγελέα, Ιωάννη Τέντε, προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.

Έξω από το κτίριο παρέμειναν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, άρχισαν να πετούν μπουκάλια προς το κτίριο. Κατέβασαν μάλιστα και έκαψαν τη σημαία της ΕΕ που βρισκόταν στο προαύλιο.

Η κίνηση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Η υπόθεση αρχικά είχε οριστεί να συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συμβασιούχοι πυροσβέστες κ.λπ. άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ και για το λόγο αυτό συζήτησαν και έλαβαν αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για σήμερα, Πέμπτη.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και εν όψει της διατύπωσης του άρθρου 103 , απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

Η απόφαση θα γίνει γνωστή μετά από δύο μήνες.

Πάντως, οι δικηγόροι των συμβασιούχων δηλώνουν ότι ο νομικός αγώνας θα συνεχιστεί και θα ακολουθήσει τον δρόμο προς τα  ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook