Για το επίκαιρο πρόβλημα με το βοηθητικό της Μοναχής Ελιάς, που χρησιμοποιεί για προπονήσεις ο ΑΟΧ, μίλησε ο Δημήτρης Λειψάκης. Ο αντιδήμαρχος Χανίων, και υπέυθυνος για τα αθλητικά δρώμενα, εξήγησε σε δηλώσεις του στον Χανιά Σπορ Fm 90,5 ότι το θέμα αυτό θα λυθεί άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

Ο κ. Λειψάκης έδωσε απαντήσεις σε διάφορα θέματα στην μεσημεριανή εκπομπή του αθλητικού χανιώτικου ραδιοσταθμού «14.00-15.00» με τους Μάκη Καρτσωνάκη και Λευτέρη Αντωνακάκη:

 

Για το θέμα βοηθητικού Μ. Ελιάς:

 

«Έχω ενημερώσει σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος την δημοτική αρχή. Έχει πρόβλημα ο χλοοτάπητας. Θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί καιρό αυτή η διαδικασία. Γίνεται μια δουλειά από τις δικές μας υππηρεσίες ώστε το θέμα να λήξει και να υπάρχει ένας χλοοτάπητας σωστός ωστέ να προπονούνται τα παιδιά της ομάδας».

 

Για το τι πρόβλημα υπάρχει και δεν έχει λυθεί μέχρι τώρα:

 

«Το γήπεδο… γέρνει σύμφωνα με τους ανθρώπους που ασχολούνται με το χορτάρι. Υπάρχει μια… θεραπεία που θα γίνει τώρα. Η σαιζόν έχει τελειώσει ουσιαστικά. Από εκεί και πέρα θα φτιαχτεί. Είναι προτεραιότητα και θα γίνει. Το πήραμε… χαμπάρι λίγο αργά μέχρι να αναλάβουμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. Έγινε καταγραφή των προβλημάτων των χώρων. Θα πάει η υπηρεσία Πρασίνου και θα το λήξει το θέμα, γιατί έχει να κάνει με το χορτάρι, που είναι το πρόβλημα».

 

Για το ότι δεν λύνεται με ένα…κούρεμα το πρόβλημα:

 

«Το χορτάρι το κουρεύεις και ξαναβγαίνει και ξαναχαλάει. Οι ομάδες οι μεγάλες θέλουν να έχουν κάποιο γήπεδο και χώρο για να αθλούνται. Θα υπάρχει ένας ειδικός γεωπόνος που θα επιβλέπει τον χλοοτάπητα σε καθημερινή βάση. Οι υπηρεσίες οι δικές μας οφείλουνε να βλέπουνε τι προβλήματα υπάρχουν να μας ενημερώνουνε και να τα λύνουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να το δίνουμε σωστά το γήπεδο στις ομάδες και πόσο μάλλον σε ομάδες με την ιστορία του ΑΟΧ ένα παραπάνο οφείλουμε να το έχουμε σωστά διαμορφωμένο για να προπονούνται υπο φυσιολογικές συνθήκες οι παίκτες και να μην υπάρχουν τραυματισμοί».

 

Σε ερώτηση για το να λυθεί άμεσα το θέμα είπε:

«Πήγα και το είδα ο ίδιος το γήπεδο μαζί με την υπηρεσία. Είδαμε το χώρο που προπονείται ο ΑΟΧ και όλες τις εγκαταστάσεις της Μοναχής Ελιάς. Η υπηρεσία μας καταγράφει το θέμα και θα ληφθεί άμεσα. Αν το αφήσεις γίνεται μεγαλύτερο το πρόβλημα. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί».

 

Αναφέρθηκε και στην Γενική Συνέλευση του ΑΟΧ της 9ης Μαΐου            :

 

«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια κινητικότητα όσον αφορά μια διεργασία με τους ανθρώπους της τωρινής διοίκησης και μιλάμε και με τον πρόεδρο τον κ. Χατζηδάκη. Θεωρούμε πρέπει να υπάρξει λύση. Ακούμε κάποια πράγματα όπως όλοι. Το αν ο Δήμος βοηθήσει είναι ζήτημα που θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορώ να πάρω την απόφαση εγώ. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σαν δημοτικός σύμβουλος κάποιος στο συμβούλιο ή σαν δήμαρχος γιατί είναι ΠΑΕ, αλλά μπορεί ως φυσικό πρόσωπο. Υπάρχει και το παράδειγμα του ΝΟΧ όπου όμως υπάρχει στο καταστατικό της ομάδας το ότι θα συμμετέχουν πάντα στο Δ.Σ. δύο μέλη από τη Δημοτική Αρχή».

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook