Στις αρχές του 2012 πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, ενώ εντός του προσεχούς έτους πρόκειται να κατασκευαστούν 13 σχολικά συγκροτήματα σε ολόκληρη την Κρήτη με προϋπολογισμό 60 εκ. περίπου ευρώ όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) Ηρακλή Δρούλια, και τον ειδικό γραμματέα της υπηρεσίας Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκο Μαντζούφα.

Πρόκειται για 4 νηπιαγωγεία, 6 δημοτικά σχολεία, 5 γυμνάσια, και 3 λύκεια όπου θα φοιτούν περισσότεροι από 3000 μαθητές.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν πνοή στην Κρητική οικονομία και στον κατασκευαστικό-οικοδομικό κλάδο, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με την κατασκευή των 13 νέων σχολικών διδακτηρίων στο νησί, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας υπογράμμισε ότι το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί τον Ιούνιο του 2011, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα υπάρξει και ο κατασκευαστής-ανάδοχος.

Σε σχέση με τις πιστοποιημένες οφειλές του ΟΣΚ προς την Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Δρούλιας ανέφερε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, και αυτό θα γίνει μέσω δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Εξάλλου ο ειδικός γραμματέας της υπηρεσίας Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νίκος Μαντζούφας, αναφερόμενος στην κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου τόνισε ότι εντός του προσεχούς διμήνου πρόκειται να ξεκινήσει η Β΄ φάση του διαγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν τις δεσμευτικές, οικονομικές, και τεχνικές προσφορές τους και στο τέλος του έτους αναμένεται η επιλογή του ανάδοχου για την κατασκευή του έργου.

Δείτε τον πίνακα με τις νέες σχολικές μονάδες που πρόκειται να κατασκευαστούν στην Κρήτη πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook