Επαφές με πλειάδα αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον επενδυτικό και τραπεζικό τομέα αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Νέα Υόρκη.

Κεντρικό ρόλο στα ραντεβού του πρωθυπουργού διαδραματίζει η JP Morgan η οποία με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού CEO Τζέιμι Ντίμον, διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι στα κεντρικά γραφεία της στην Park Avenue με τη συμμετοχή 15 ακόμη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο οποίο θα μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στην συνάντηση συμμετέχουν μεγάλα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια όπως η BlueCrest Capital Management LLP, η Eaglevale Partners LP (που έχει θέση στο ελληνικό χρηματιστήριο κατέχοντας ποσοστό στη ΔΕΗ), η EMSO Partners Limited, η Fidelity Management & Research Co. και Greylock Capital Management (επίσης με παρουσία στην ελληνική αγορά), η LLC -King Street Capital, η Lazard Asset Management, η οποία είναι σύμβουλος σε ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα ανάμεσα στις οποίες και το Ελληνικό, το νορβηγικό fund που κατέχει θέσεις σε ελληνικές μετοχές (ΕΧΑΕ) Norges Bank Investment Management, η NWI Management, η LP Oppenheimer Funds, η QFR Capital Management L.P. και η Wellington Management BTG Pactual.

Από τις 7 μ.μ ώρα Ελλάδος ο κ. Σαμαράς θα συμμετέχει σε γεύμα με τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών όπως ο Lloyd Blankfein της Goldman Sachs, ο Laurence Fink της Blackrock – που έχει αναλάβει την ανάλυση των δανείων των ελληνικών τραπεζών, η εταιρεία media News Corp, το hedge fund Paulson & Co., η εταιρεία BIC, το πρακτορείο ειδήσεων και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης Thomson Reuters, ο μεταλλουργικός κολοσσός Alcoa και η επενδυτική εταιρείαHighBridge.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών κεφαλαίων αλλά και να ανοίξει την διεθνή αγορά για τα ελληνικά ομόλογα.

Η κυβέρνηση αποβλέπει σταθερά στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 να βγει στις αγορές για μικρό έστω δανεισμό με επιτόκιο που θα είναι κάτω από το 6%. Θεωρεί ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει το πρωτογενές πλεόνασμα και η βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook