Γυναίκα αστυνόμος Α\’, που υπηρετεί σε τμήμα της Αθήνας, κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων και τιμαλφών στην υπηρεσία της, που ανήκαν σε άτομα τα οποία πέθαναν αιφνίδια.

Σε βάρος της αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος της.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η αστυνόμος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εσωτερικού ελέγχου στο αστυνομικό τμήμα, χειριζόταν δύο περιπτώσεις για αιφνιδίους θανάτους για τους οποίους συντάχθηκαν εκθέσεις κατασχέσεως για χρήματα και χρυσαφικά τα οποία όμως δεν κατατέθηκαν ποτέ στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη μία περίπτωση βρέθηκαν στο σπίτι του θανώντος 1.737 ευρώ και δύο τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις συνολικά 185.000 ευρώ, στη δεύτερη περίπτωση είχαν βρεθεί 380 ευρώ, ένα βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με 15.507 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Η διαπίστωση από πλευράς υπηρεσίας τέθηκε υπόψιν του εισαγγελέα που εποπτεύει τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η αστυνόμος κράτησε τα χρήματα, τα τιμαλφή και τα βιβλιάρια τα οποία μόλις αποκαλύφθηκε τί συνέβη τα επέστρεψε και τα έδωσε στον διοικητή του τμήματος.

Μετά την ολοκλήρωσή της η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook