Άνοιξε τις πύλες του ο Αγροτικός Αύγουστος στην Αθήνα

Ο Δήμος Χανίων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων, διοργάνωσε, στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, την έκθεση Κρητικών Αγροτικών Προϊόντων Ποιότητας και Ειδών Λαϊκής Τέχνης, “Αγροτικός Αύγουστος 2013”.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης:

Με σύνθημα “Τα κρητικά προϊόντα αντιστέκονται στην κρίση” εκφράζω τη χαρά μου, που η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά από σήμερα έως και την Κυριακή εδώ στην Αθήνα και που μας δίνετε τη δυνατότητα να φέρουμε κοντά σας τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας.

Η Κρητική διατροφή κουβαλάει από τα μινωικά χρόνια μέχρι της μέρες μας έναν ολόκληρο κόσμο αγαθών ξεχωριστών σε ποιότητα και γεύση μαζί με ένα σύστημα αξιών, που την κάνει μοναδική.

Αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής, τον οποίο θέλουμε να σας γνωρίσουμε και να σας κάνουμε να αγαπήσετε και να υιοθετήσετε.

Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει καταξιωθεί σαν θεσμός, ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού Χανίων και της Κρήτης, με απόηχο σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, φέτος η έκθεση μεταφέρθηκε και στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου τέθηκε υπό την αιγίδα του Δημάρχου της περιοχής.

Η έκθεσή μας, είναι μια γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.

Φίλες και φίλοι

Παράλληλα με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι, επιβάλλεται τώρα όσο ποτέ: να προτείνουμε ένα νέο διατροφικό πρότυπο στον καταναλωτή.

•Να επιστρέψουμε, σε αυτά που παράγει η γη μας.

•Να καταναλώνουμε κατά προτεραιότητα αυτά τα προϊόντα.

•Να επαναφέρουμε τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια, που δυστυχώς εκτοπίζονται από εισαγόμενα και όχι καλύτερης ποιότητας προϊόντα.

•Να μετατρέψουμε επιτέλους σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας έναντι των εισαγωγών.

•Να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πέραν του τουρισμού, βαριά βιομηχανία για τη δοκιμαζόμενη χώρα μας είναι και ο πρωτογενής τομέας.

Κάθε χρόνο, ο Αγροτικός Αύγουστος, έχει και ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς το οποίο αναδεικνύεται με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες.

Ο Αγροτικός Αύγουστος 2013 έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Αγροτικά Προϊόντα:
– Βιολογικά.
– Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
– Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προϊόντα της έκθεσης μας, προσφέρονται σε τιμές παραγωγού.

Σας καλούμε όλους να επισκεφτείτε έως και την Κυριακή τα περίπτερα των Κρητών Παραγωγών και Επιχειρηματιών και να συμμετάσχετε σ’ αυτή τη γιορτή γευσιγνωσίας.

Επόμενος σταθμός μας η Θεσσαλονίκη, όπου από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, θα βρισκόμαστε μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, προβάλλοντας ό,τι καλύτερο διαθέτουμε: τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Ποιοτικά Προϊόντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook