Αποκλείστηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον έπειτα από πυροβολισμούς στον εξωτερικό χώρο του Κογκρέσου, κοντά στο Κτίριο Χαρτ της Γερουσίας (Hart Senate Office Building) στην Λεωφόρο Συντάγματος και 2η Οδό.

Εν μέσω της σύγχυσης για το τι συμβαίνει, εκδόθηκε οδηγία από την Αστυνομία του Καπιτωλίου προς όλους «να κλείσουν πόρτες, να κλειδώσουν και να μείνουν μακριά από εξωτερικές πόρτες και παράθυρα». 

Η κατάσταση συναγερμού έληξε μισή ώρα αργότερα όταν διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για μεμονωμένο επεισόδιο που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία -καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου που τερματίστηκε με ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το Καπιτώλιο.

Μία οδηγός αποπειράθηκε να περάσει από ένα οδόφραγμα κοντά στο Λευκό Οίκο, στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να την σταματήσει και να την καταδιώξει στην Ουάσινγκτον, με την καταδίωξη αυτή να τερματίζεται πολύ κοντά στο Καπιτώλιο.

Η Μυστική Υπηρεσία προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο και «ερρίφθησαν βολές», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Κιμ Ντάιν, σε συνέντευξη Τύπου. Χαρακτήρισε το επεισόδιο «μεμονωμένο περιστατικό» και πρόσθεσε ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ένα παιδί.

Το CNN ανέφερε ότι όλα τα πυρά προήλθαν από αστυνομικούς και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η γυναίκα -η οποία φέρεται ότι είναι νεκρή- ήταν οπλισμένη.

Στο περιστατικό τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος αεροδιακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την καταδίωξη και η κατάσταση του δεν είναι σοβαρή.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία βρίσκονταν σε συνεδρίαση όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Επικράτησε αναστάτωση και σύγχυση για τα γεγονότα, επιβλήθηκε «lockdown», αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και κινητοποιήθηκαν μονάδες του FBI.

Ο συναγερμός σήμανε τρεις εβδομάδες μετά το μακελείο στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, σε απόσταση περίπου 2,4 χλμ από το Καπιτώλιο.

Οι αμερικανικές Αρχές δεν πιστεύουν ότι το επεισόδιο σχετίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με την τρομοκρατία. 

Ο Αμερικαν πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε αρμοδίως για το επεισόδιο.

in.gr