Γέφυρα φιλίας σχημάτισαν μαθητές από το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου Χανίων και το Λύκειο Τσανάκαλε της Τουρκίας, τα οποία αδελφοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος με γενικό θέμα «Εκπαίδευση και ειρήνη».

Στο πλαίσιο αυτό, 15 μαθητές και 4 καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου επισκέφτηκαν την πόλη του Τσανάκαλε που βρίσκεται στα μικρασιατικά παράλια.

Μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «έντονη ήταν η αίσθηση του αναίτιου χαμού χιλιάδων ανθρώπων στα πεδία των μαχών κατά την επίσκεψη στην Καλλίπολη, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας. Επόμενος σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας με τα εντυπωσιακά τείχη και τα άλλα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, αλλά και τον ξύλινο Δούρειο Ιππο.

»Συγκινητική και ανθρώπινη η ατμόσφαιρα στην Τένεδο. Ομορφο το νησί με τον μοναδικό οικισμό στο λιμάνι του και τα παραδοσιακά κτίσματα της τουρκικής και της ελληνικής συνοικίας. Τελευταίος σταθμός ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Ασσου στα μικρασιατικά παράλια, όπου έζησε και δίδαξε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook