Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποτρόπαια δολοφονία του παιδοχειρουργού Δημήτρη Τσούμα, που έγινε στη Λάρισα την περασμένη Κυριακή, καθώς μέχρι και σήμερα οι άνδρες της αστυνομίας δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στα ίχνη του δράστη.

Το πτώμα του άτυχου 56χρονου βρέθηκε από έναν περαστικό το πρωινό της προηγούμενης Κυριακής, 29 Σεπτεμβρίου. Η σορός του άνδρα βρισκόταν μέσα σε ένα χωράφι, σε οδό παράλληλη των σιδηροδρομικών γραμμών της Λάρισας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, κάνουν λόγο για έγκλημα πάθους, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο παιδοχειρουργός αρχικά πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι και εν συνεχεία -ενώ ήταν ήδη νεκρός- μαχαιρώθηκε στον λαιμό.

Αυτό που καλούνται να ανακαλύψουν τώρα οι Αρχές είναι το ποιος δολοφόνησε τον γιατρό και για ποιον λόγο.

«Ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο 56χρονος υποδηλώνει έγκλημα πάθους. Ο δράστης, αφού τον πυροβόλησε, στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι και του έκοψε την καρωτίδα. Εγκατέλειψε το πτώμα στο σημείο του φονικού και εξαφανίστηκε. Μέχρι στιγμής ο εντοπισμός του δεν κατέστη δυνατός» εξηγούν αστυνομικές πηγές.

Σήμερα το zougla.gr φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της πολύπλοκης υπόθεσης που καλούνται να λύσουν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

«Βρήκα ευκαιρία να αγοράσω φτηνά λίρες»

Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίες υπερβαίνουν τις 35, προκύπτει ότι το Σάββατο της 28ης Σεπτεμβρίου ο παιδοχειρουργός Δημήτρης Τσούμας βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με τη σύντροφο του, όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από φίλο του, ο οποίος του ζήτησε να συναντηθούν σε ένα καφενείο.

Στο ραντεβού όμως δεν πήγε ποτέ. Αντίθετα, κάποια στιγμή είπε στη συμβία του ότι έπρεπε να φύγει βιαστικά γιατί βρήκε την ευκαιρία να αγοράσει χρυσές λίρες σε πολύ χαμηλή τιμή. Ήταν η τελευταία φορά που η σύντροφός του τον έβλεπε ζωντανό…

«Το τελευταίο τηλεφώνημα που απάντησε προερχόταν από έναν φίλο του, ο οποίος του ζήτησε να συναντηθούν σε ένα καφενείο. Διαπιστώθηκε ότι πράγματι ο φίλος του ήταν στο καφενείο και τον περίμενε. Ο γιατρός όμως δεν πήγε ποτέ. Αυτό που είπε στη σύντροφό του σχετικά με τις λίρες διερευνάται. Ίσως ήθελε να πάει κάπου αλλού και έψαχνε πρόφαση. Ίσως βγήκε από το σπίτι του και τον περίμενε ένα άλλο πρόσωπο από κάτω, το οποίο είχε μεταφορικό μέσο, γιατί στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκε μεταφορικό μέσο που να ανήκει στον γιατρό» επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.

Τα τηλεφωνήματα

Από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι μέχρι και εκείνη που δολοφονήθηκε, ο 56χρονος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., δέχτηκε δύο τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς όμως να απαντήσει σε καμία από αυτές.

Η πρώτη έγινε από τη σύντροφό του, η οποία ανησύχησε επειδή αργούσε και προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Η δεύτερη έγινε γύρω στις 12.00 τα μεσάνυχτα από τον 20χρονο γιο του.

Ο τελευταίος, μιλώντας στους αστυνομικούς, ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε ένα πανηγύρι και έψαχνε τον πατέρα του προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα αργήσει να γυρίσει στο σπίτι και ότι τα χρήματα που είχε μαζί του δεν του έφταναν και αναγκάστηκε να δανειστεί από τους φίλους του.

Η δολοφονία

Η δολοφονία, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, έγινε με τον τρόπο που προαναφέρθηκε γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να διαλευκάνουν τον λόγο για τον οποίο ο 56χρονος με τον άγνωστο επισκέφθηκαν το μέρος της δολοφονίας, καθώς πρόκειται τοποθεσία ακατοίκητη και ερημική.

«Γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ακριβής διαδρομή από το σπίτι του 56χρονου μέχρι το σημείο που δολοφονήθηκε. Ελέγχονται όλες οι κάμερες που βρίσκονται σε σημεία από τα οποία θα μπορούσε να έχει περάσει το μεταφορικό μέσο στο οποίο επέβαινε ο παιδοχειρουργός. Πάντως το μέρος είναι πολύ ερημικό. Δεν έχει κανείς λόγο να το επισκεφθεί, εκτός αν πρόκειται είτε για ζευγάρι είτε για κρυφή συναλλαγή είτε για εμπόριο ναρκωτικών» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Το προφίλ

Οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει μέχρι τώρα κάνουν λόγο για έναν φιλήσυχο άνθρωπο, ιδιαίτερα καλό επιστήμονα, με έντονο το πνεύμα της αποταμίευσης, ο οποίος τις περισσότερες φορές προτιμούσε να μένει στο σπίτι του παρά να βγαίνει έξω.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 56χρονος είχε χωρίσει με τη σύζυγό του -καθηγήτρια στο επάγγελμα, η οποία διαμένει στο εξωτερικό-, είχε έναν 20χρονο γιο και τα τελευταία χρόνια συζούσε με άλλη σύντροφο.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook