Αυξημένα ήταν φέτος τα κρούσματα της \”νόσου των λεγεωναρίων\” σε τουρίστες και σύμφωνα με τους ειδικούς που συμμετείχαν σε ημερίδα για την ασφάλεια του πόσιμου νερού, αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη του μικροβίου μέσα στις ασυντήρητες και πεπαλαιωμένες σωληνώσεις ύδρευσης κάποιων ξενοδοχείων.
Όπως μετέδοσε η \”Νέα Τηλεόραση Κρήτης\” ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων Δημήτρης Νικολακάκης σήμερα και στο πλαίσιο ημερίδας για την ασφάλεια του πόσιμου νερού που διοργάνωσαν οι Μηχανολόγοι-Ηλεκτρολόγοι των Χανίων, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους ξενοδόχους καθώς απο τα κρούσματα αυτά κινδυνεύει με ανεπανόρθωτη δυσφήμιση το τουριστικό προϊόν του νομού Χανίων.
Κατά την διάρκεια πάντως της ημερίδας, τόσο ο κ. Νικολακάκης, όσο και η κ.Ψαρουλάκη Άννα Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Τροφίμων και Νερών της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Κρήτης εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για την ποιότητα του πόσιμου νερού στο νομό Χανίων.
Όπως σημείωσαν οι έλεγχοι στο πόσιμο νερό, τόσο από τις κατά τόπους ΔΕΥΑ όσο και από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας είναι διαρκείς και εντατικοί και τα αποτελέσματα είναι εντός των ορίων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook