«Εγκληματικό μόρφωμα έξω από το πολιτικό μας σύστημα» χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας την πόρτα εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία σε εκείνους που «φλερτάρουν» μαζί της και τονίζοντας πως η «διαχωριστική γραμμή με την ακροδεξιά είναι ξεκάθαρη και μη διαπραγματεύσιμη». 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει ότι η Νέα Δημοκρατία «βρίσκεται απέναντι σε όλους όσοι αμφισβητούν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Βρίσκεται απέναντι ‘στα άκρα’. Ειδικά απέναντι στη Χρυσή Αυγή που δεν αποτελεί «άκρο», αλλά ένα εγκληματικό μόρφωμα έξω από το πολιτικό μας σύστημα».

Ο υπουργός εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην κρίση της Δικαιοσύνης σημειώνοντας πως η «μη προφυλάκιση ορισμένων βουλευτών δεν συνιστά αθώωση. Υπόδικοι παραμένουν οι τρεις βουλευτές και το δικαστήριο θα κρίνει την οριστική τους τύχη. Από εκεί και πέρα ο λαός είναι εκείνος που θα πρέπει να κλείσει με την ψήφο του αυτή τη μαύρη παρένθεση στην ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία και να μην επιτρέψει ποτέ ξανά σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα με λούμπεν συμπεριφορές υποκόσμου να διαβεί το κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων. 

Τώρα πια δεν υπάρχει κανένα άλλοθι ούτε μπορεί κανείς να επικαλεστεί το τεκμήριο της άγνοιας. Ο πόλεμος κατά της Χρυσής Αυγής έχει ακόμα πολλές μάχες με σημαντικότερη αυτή των επόμενων εθνικών εκλογών». 

newsbeast.gr