Σήμερα στις 11:00 το πρωί θα ψαλλεί  η εξόδιος ακολουθία για το στερνό αντίο  στον Γιάννη Μεστροπιάν, επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στην κεντρική λαχαναγορά της πόλης, πρώην στέλεχος της ΝΔ στο Ηράκλειο και στέλεχος πρώτης γραμμής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο.

Ο Γιάννης Μεστροπιάν βρέθηκε απαγχονισμένος, περίπου στις 12.00 χθες το μεσημέρι, από συνεργάτες του, στο γραφείο του στην κεντρική λαχαναγορά του Ηρακλείου. Ο Γ. Μεστροπιάν βρέθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα…

Συγκλονισμένοι είναι από χθες συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του εκλιπόντος, καθώς τίποτα στη συμπεριφορά του, το προηγούμενο διάστημα, δε μαρτυρούσε το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει ο 40χρονος άνδρας. Ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook  είχε για τελευταία φορά κάνει ανάρτηση τραγουδιών των  Dire Straits & Eric Clapton  ενώ λίγο νωρίτερα φίλος του είχε αναρτήσει την ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης , το \”σήμερον κρεμάται επί ξύλου\”.

Στον βουβό πόνο της οικογένειας Μεστροπιάν, συμμετέχει και η κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήδη βρίσκεται στο Ηράκλειο.

\”Γιατί, ρε Γιάννη, γιατί;\” – ήταν τα λόγια  του Λευτέρη  Αυγενάκη, που σοκαρισμένος απευθύνονταν  στο φίλο και συνεργάτη του… \”Γιατί να είμαστε σήμερα εδώ; Αρκεί να ξέραμε και να γυρίζαμε το χρόνο πίσω\”

Ο Λ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το Γιάννη Μεστροπιάν ανιδιοτελή, περήφανο, έμπιστο, εργατικό, φίλο πραγματικό, έξυπνο, καθαρό, σοβαρό, πιστό.

\”Πάνω από τη θλίψη και τον πόνο, ένα πελώριο \”γιατί\” εξακολουθεί να πλανιέται εδώ μέσα\” – είπε, συγκινημένος, ο βουλευτής Ηρακλείου, μη μπορώντας ακόμα να πιστέψει το τραγικό φινάλε που ο ίδιος ο Γ.Μεστροπιάν επιφύλασσε στον εαυτό του.

 Στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Μεστρωπιάν, ο οποίος  είχε διατελέσει μέλος της Διοίκησης του Ε.Σ.Η,   συνήλθε εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 27-4-2011, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Η. και αποφάσισε:

Να παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

Να καταθέσει στεφάνι.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στις τοπικές εφημερίδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook