Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε- στους δημοσιογράφους να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ., που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών».

Ο Στ. Μπούκουρας χαρακτήρισε τον μάρτυρα Δ. «ψευδομάρτυρα».

Στην κατάθεση, που παρουσιάζει η εφημερίδα Εθνος, ο μάρτυρας αναφέρει ως ηγετική φυσιογνωμία της ΧΑ στην περιοχή τον συγκεκριμένο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα. Επίσης, κατονομάζει τον Ηλία Παναγιώταρο ως υπεύθυνο της Κορινθίας και ως «αναμφισβήτητο υπαρχηγό της ΧΑ» τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Ο Μπούκουρας άρχισε να επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο τον νομό. Όλοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του… Υπάρχει στρατιωτική δομή και οργάνωση, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο» σημειώνει στην κατάθεσή του.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης αναφέρει για τον βουλευτή ΧΑ Κορινθίας: «Γνωρίζω ότι ο Μπούκουρας διατηρεί άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζastava 635. Μάλιστα, κάποιοι πυρηνάρχες έχουν συλληφθεί να φέρουν παρανόμως τα όπλα αυτά και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία», και συνεχίζει: «Εχω ακούσει ακόμα για διατήρηση οπλισμού σε κάποιο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές».

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου».

Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό, αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες» και αυτή η πρακτική δεν έχει αποδοκιμαστεί από τον τοπικό βουλευτή, ο οποίος μας έχει πει ότι «από τη στιγμή που δεν μπορεί να τους διώξει το κράτος, τους κάνει τη ζωή δύσκολη η ΧΑ».

Ο «μάρτυρας Δ» φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook