Αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, διαβίβασε στη Βουλή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β.Πλιώτας, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Στον Ηλία Παναγιώταρο αποδίδεται το αδίκημα της στάσης, το οποίο διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς. Συγκατηγορούμενοι του κ. Παναγιώταρου είναι ακόμη τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής για να τιμήσουν το Διγενή Γρίβα είχαν προγραμματίσει στις 18 Απριλίου 2010 συγκέντρωση και πορεία προς τη κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν επέτρεψε την πορεία και προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν στην απόφαση της Αστυνομίας και άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν. Ο κ. Παναγιώταρος και τέσσερα ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σε βάρος του κ. Παναγιώταρου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της στάσης, ενώ στα τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής τους αποδόθηκαν τα αδικήματα της στάσης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Τον Ιούνιο του 2013 εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αλλά αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή το διαβίβασε στη Βουλή, η οποία και θα αποφασίσει.

Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της στάσης καταλογίζεται σε όποιον με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις βιαιοπραγίες, κ.λπ., ενώ επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται η οπλοφορία, η κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

in.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook