Τι και αν το προσωπικό του «σπίτι» περιορίζεται μόνο σε ένα τετραγωνικό, όσο δηλαδή ο χώρος που καταλαμβάνει ένα δέντρο, η δύναμης ψυχής και η αξιοπρέπειά του αποτελεί μήνυμα για όλους.

Ο λόγος για έναν άστεγο στην Αμμουδιά Πρέβεζας, ο οποίος έχει απλώσει, τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, υπάρχοντά του δίπλα σε μία ρίζα ενός δέντρου.

Με μοναδική συντροφιά την μοναξιά του και τα αστέρια του ουρανού σχεδόν κάθε βράδυ περπατάει ξυπόλητος και μονολογεί για ώρες κοντά στο σημείο που γι αυτόν είναι το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν στο pamepreveza.gr κάτοικοι του χωριού ο συγκεκριμένος άνδρας είναι γύρω στα 40 και εμφανίστηκε στο χωριό εδώ και δύο μήνες περίπου.

Συχνά κάτοικοι του χωριού τού έχουν προσφερθεί ένα πιάτο φαγητό και λίγα ρούχα. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται να δεχθεί τις προσφορές τους και προτιμά να ψάχνει για ένα κομμάτι ψωμί μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
Το μόνο που ζητά, με τα σπαστά ελληνικά που μιλά, είναι πότε πότε ένα τσιγάρο, μοναδική ίσως παρηγοριά σε ότι τον απασχολεί και τον έφτασε σε αυτή την κατάσταση.

Η αδιαφορία των Αρχών

Το ενδιαφέρον των τοπικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένων Δήμου, Τοπικής Κοινότητας αλλά και Αστυνομίας ανύπαρκτο αφού σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται στο pamepreveza.gr δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν οι Αρμόδιες Αρχές έχουν ενημερωθεί για τον συγκεκριμένο άνδρα.

Μάλιστα η απάντηση σε τηλεφώνημα στο γραφείο της πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας από κάτοικο της περιοχής ήταν ότι η Αμμουδιά δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου Πρέβεζας αλλά του δήμου Πάργας.

Δεν ζητιανεύει, δεν ζητάει, δεν ενοχλεί, δεν αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους, παρά βρίσκεται απλά εκεί, αρνούμενος τις περισσότερες φορές το «χέρι« που του απλώνουν οι γύρω του…

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook