Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όταν συγκεντρώθηκαν εκεί φίλοι και μαθητές της Στέλλας Ακουμιανάκη για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν ευθύνες από τους γιατρούς τους οποίους κατηγόρησαν για το θάνατο της 16χρονης φίλης τους.

Ειδικότερα, τα περίπου 20 παιδιά που συγκεντρώθηκαν στο χώρο του νοσοκομείου μπροστά από την είσοδο, διάβασαν ένα ποίημα που έγραψαν οι ίδιοι, το οποίο μιλούσε για τον άδικο όπως τον χαρακτήρισαν  θάνατο της Στέλλας και το οποίο επίσης  εμπεριείχε σαφείς κατηγορίες κατά του ιατρικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ένταση προκλήθηκε με την εμφάνιση των γιατρών που προσπάθησαν να πείσουν τους συμμαθητές και φίλους του άτυχου κοριτσιού ότι έκαναν το ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η Στέλλα , κάτι το οποίο οι συμμαθητές της δεν δέχτηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές φραστικές επιθέσεις.

Νωρίτερα μάλιστα, στο Νοσοκομείο είχε εμφανιστεί και η μητέρα του άτυχου κοριτσιού και κρατώντας τη φωτογραφία της, απαίτησε από τους γιατρούς να της δώσουν εξηγήσεις για το θάνατο του παιδιού της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Μοσχοβάκη στο Flashnews.gr “ οι γιατροί βρίσκονται εδώ για να θεραπεύουν και να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τους ασθενείς τους, ενώ αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι η χρήση αλκοόλ καί από ανήλικα παιδιά

Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού

Εν τω μεταξύ η διοίκηση και το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομειακού Ιδρύματος, με αφορμή την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με το θάνατο της 16χρονης εξέδωσε ανακοίνωση:

“Θεωρούμε εύλογο από την πλευρά τους να διατυπώνουν ερωτηματικά, ακόμα και να αμφισβητούν τις επιστημονικές εξηγήσεις που δόθηκαν, για τις συνθήκες που οδήγησαν το παιδί τους σ’ αυτή την τραγική κατάληξη.

Θεωρούμε όμως ότι δεν βοηθάει κανένα, ούτε τους ίδιους τους γονείς, η υιοθέτηση αβάσιμων ισχυρισμών, η προσπάθεια να προκαταληφθεί το αποτέλεσμα της δικαστικής διερεύνησης που είναι σε εξέλιξη, η στοχοποίηση γιατρών, η προσωπική διαβολή ανθρώπων και η συνολική απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου”.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα. Όμως το θέμα αυτό είναι υπό διερεύνηση από τις επίσημες εισαγγελικές αρχές, το πόρισμα της οποίας πιστεύουμε ότι θα φωτίσει όλες τις πτυχές αυτού του τραγικού συμβάντος”.

Παράλληλα επισημαίνεται “δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα. Όμως το θέμα αυτό είναι υπό διερεύνηση από τις επίσημες εισαγγελικές αρχές, το πόρισμα της οποίας πιστεύουμε ότι θα φωτίσει όλες τις πτυχές αυτού του τραγικού συμβάντος”.

 

Flashnews.gr με πληροφορίες από rethemnosnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook