Έρχονται οι «Μάστερ του Σεξ»! Μία έρευνα που άλλαξε τα δεδομένα επάνω στην τεχνική, στον τρόπο που σκέφτεται ο άνθρωπος για το σεξ και τη σεξουαλικότητα γενικότερα, φέρνει τα πάνω κάτω και μεταφέρεται ακόμη και στη μικρή οθόνη.

Οι ερευνητές William Masters και Virginia Johnson έγιναν διάσημοι από μία πρωτοποριακή έρευνα σεξ που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις το 1950 και του 1960.

Οι μελέτες τους έδειξαν μεταξύ άλλων, ότι οι γυναίκες είναι ικανές να έχουν πολλαπλούς οργασμούς, επαναστατικές ιδέες για εκείνα τα χρόνια...

Οι «ανακαλύψεις» των ερευνητών άλλαξαν σήμερα τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε για το σεξ, όπως και για τη γυναικεία σεξουαλικότητα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που η εταιρεία παραγωγής Showtime αποφάσισε να μετατρέψει την ιστορία τους σε μια νέα δραματική σειρά, «Masters of Sex» (Οι Μάστερ του Σεξ).

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Time, ωστόσο, έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν για τον γυναικείο οργασμό και τη σεξουαλικότητα, βγαίνουν συμπεράσματα που θα σόκαραν ακόμη και τους ερευνητές Masters και Johnson.

Διαβάστε κάποιες αλήθειες γύρω από το σεξ, που ίσως δεν γνωρίζετε...

1. Ο φωτισμός επηρεάζει τη γονιμότητα

Όλα είναι θέμα... φωτός! Σε έναν κόσμο πλέον, γεμάτο από τεχνητό φωτισμό και φωτεινές οθόνες, οι γυναίκες δεν είναι σίγουρα, σε αρμονία με τη φύση τους. Υπάρχουν δε γυναίκες, που έχουν δοκιμάσει την τεχνική «lunaception», αλλάζοντας τα φώτα στις κρεβατοκάμαρές τους με βάση το φωτισμό του φεγγαριού.

2. Η γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος πέντε με οκτώ ημέρες αφού κάνει σεξ

Μελέτες έχουν δείξει ότι το σπέρμα μπορεί να ζήσει πριν το ωάριο γονιμοποιηθεί, 5 με 8 ημέρες μετά το σεξ.

3. Τα ψηλά τακούνια επηρεάζουν τον οργασμό

Το πέλμα του γυναικείου ποδιού σχετίζεται με την λεκάνη της γυναίκας η οποία συρρικνώνεται και δεν βοηθά στον καλό οργασμό. «Φορώντας τακούνια δεν πρόκειται ποτέ να έχετε μια πλήρη εμπειρία», εξομολογείται ειδικός.

4. Ο οργασμός μπορεί να κάνει μια γυναίκα πιο δημιουργική

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι οργασμοί μπορούν να κάνουν τις γυναίκες πιο σίγουρες, παραγωγικές και δημιουργικές.

5. Τα αντισυλληπτικά χάπια καταστρέφουν τη λίμπιντο

Κάθε ορμονική αντισύλληψη έχει και τη δική της ψυχολογική παρενέργεια.

6. Η γυναίκα όταν κάθεται σε καρέκλα ερεθίζεται

Τα νεύρα του αιδοίου, τροφοδοτούν τους ιστούς διέγερσης (στον κόλπο, την κλειτορίδα, τον πρωκτό, κ.λπ.). Έτσι, καθισμένη μια γυναίκα σε μια καρέκλα, πιέζει τα γεννητικά νεύρα κατά τέτοιο τρόπο που μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική διέγερση.

7. ... μπορεί όμως, την ίδια ώρα να σκοτώσει τον οργασμό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν η γυναίκα κάθεται για ώρα στην καρέκλα, δεν μπορεί εύκολα να έρθει σε οργασμό.

8. Οι γυναίκες έχουν τρεις ερωτογενείς ζώνες

Η κλειτορίδα, το σημείο G, καθώς και το άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι και οι θηλές ανήκουν στον εν λόγω κατάλογο.

9. Οι νευρικές απολήξεις έχουν κατανεμηθεί με διαφορετικό τρόπο στον κόλπο κάθε γυναίκας

Αυτό μεταφράζεται με το γεγονός ότι κάθε γυναίκα χρειάζεται διαφορετικές μεθόδους για να φτάσει σε οργασμό.

10. Οι καρδιακοί παλμοί μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του οργασμού είναι πραγματικά η προσπάθεια της μήτρας της να συγκεντρώσει το σπέρμα

11. Πιείτε νερό, βοηθά πολύ στον οργασμό

12. Όλες οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε οργασμό

Οι γυναίκες έχουν έμφυτα «μηχανήματα» για να φτάνουν σε οργασμό. Το θέμα είναι ότι κάθε μια πρέπει να μάθει, να εκπαιδευτεί σωστά, έτσι ώστε να χειρίζεται σωστά τα μηχανήματά της», εξηγεί και καταλήγει ο ειδικός Fromberg.

protothema.gr