Σοκάρουν τα στοιχεία για τους αστέγους στο Ηράκλειο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που εξυπηρετούνται στο κέντρο αστέγων στη Ν. Αλικαρνασσό αυξάνεται συνεχώς. Σε ετήσια βάση απο το κέντρο περνούν περίπου 100 άνθρωποι, κάποιοι από αυτούς καθημερινά. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ένας άστεγος άνδρας ξεψύχησε στο κέντρο των Χανιών (Δείτε Εδώ).

Στο κέντρο αστέγων εκείνοι που έχουν ανάγκη μπορούν να φάνε, να κάνουν μπάνιο και να καθίσουν, όμως το βράδυ πρέπει να βρουν χώρο να κοιμηθούν καθώς για την ώρα δεν παρέχεται δυνατότητα φιλοξενίας τη νύχτα.

Έτσι πολλοί άστεγοι είτε κοιμούνται σε αυτοκίνητα (εφόσον διαθέτουν), είτε σε συγγενικά σπίτια, ενώ κάποιοι δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι που κοιμούνται στα παγκάκια και στα πάρκα! Η ιστορία ενός πρώην επιχειρηματία από το Ηράκλειο συγκλονίζει.

Ο άνθρωπος έχασε όλη του την περιουσία και μαζί με αυτήν και το σπίτι που έμενε με την οικογένεια του. Πλέον εξυπηρετούνται όλοι (εκείνος, η σύζυγος τους και τα παιδιά τους) στο κέντρο αστέγων της Ν. Αλικαρνασού, προκειμένου να περάσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook