Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι ημέρες από τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου, όταν ο Παύλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Κερατσίνι. Είκοσι δραματικές ημέρες για τα πιο κοντινά του πρόσωπα, τα οποία ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα τον ξαναδούν «το γελαστό παιδί». Όσες μέρες, μήνες, χρόνια κι αν περάσουν, οι άνθρωποι που τον αγάπησαν δεν θα τον αφήσουν ποτέ να φύγει...

Συγκλονισμένη η μητέρα του 34χρονου θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια από τα όσα έζησε αμέσως μετά τον θάνατο του γιου της και τονίζει: «Τον μαχαίρωσε επαγγελματίας». «Δεν υπήρξε κανένας τσαμπουκάς», δηλώνει η σύντροφος του αδικοχαμένου μουσικού. «Φταίει αυτός που έδωσε το μαχαίρι στον φονιά», λέει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.
«Πήγαμε να δούμε τον αγώνα και για κακή μας τύχη βρεθήκαμε σε μία κατάσταση που δημιουργήθηκε έτσι ξαφνικά, από το πουθενά», τόνισε η σύντροφος του 34χρονου, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Πρωταγωνιστές», ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία αψιμαχία και κανένας «τσαμπουκάς» μέσα στο μαγαζί. «Τίποτα από όλα αυτά», είπε. «Προφανώς αυτό που ήθελαν είναι να κάνουν αυτό που κάνανε», σημείωσε.
Το σοκ που έζησε από την στιγμή που συνειδητοποίησε πως ο γιος της άφησε την τελευταία του πνοή εξήγησε η μητέρα του Παύλου, η οποία ανέφερε ότι ένας γιατρός την πήρε και πήγαν στο γραφείο του, ανακοινώνοντάς της το θλιβερό γεγονός. Ότι ο γιος της δολοφονήθηκε και ότι δεν θα μπορούσε να αντικρίσει ξανά το χαμόγελό του: «Εκεί μου είπε ότι το παιδί έφυγε με βίαιο θάνατο, τον μαχαίρωσε επαγγελματίας. Το μόνο που ζήτησα να μου κάνουν την χάρη είναι να πάω να δω το παιδί. Και πήγα, και το είδα».

Στη συνέχεια, η μητέρα του 34χρονου μίλησε για την στιγμή που αντίκρισε το άψυχο σώμα του παιδιού της: «Το παιδί ήταν στο ψυγείο, μου το βγάλανε έξω, ήταν γυμνό από τη μέση και πάνω με το μπλουζάκι του ριγμένο στον ώμο, είχε δύο γαζούλες στα τραύματά του. Φοράει τη βερμούδα του, τα παπούτσια του και εκεί είδα ότι το παιδί δεν είναι χτυπημένο πουθενά. Το παιδί ήταν φανερό ότι δεν πάλεψε με κανέναν. Και αυτό που σκέφτηκα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση, πισώπλατα την έφαγε. Από πίσω του την έφεραν του παιδιού, δεν είναι δυνατόν να ήρθε αντιμέτωπος...».
Από την πλευρά του, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, σε ερώτηση για το ποιος φταίει για τη δολοφονία του γιου του, είπε ότι δεν φταίει αυτός που κρατούσε το μαχαίρι...: «Φταίει αυτός που του έδωσε το μαχαίρι. Αυτός που είχε το μαχαίρι είναι ένας χωρίς μυαλό. Αυτός όμως που του έδωσε το μαχαίρι έχει μυαλό. Κακό μυαλό.

Για μένα αυτός φταίει». Ποιοι δίνουν λοιπόν τα μαχαίρια στην ελληνική κοινωνία; Ο πατέρας του Παύλου εξήγησε: «Αυτοί που θέλουν να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους. Που θέλουν να δρουν εις βάρος των ανθρώπων. Που δεν έχουν ειρήνη στην καρδιά. Είναι μοχθηροί, δόλιοι. Με βρόμικο μυαλό. Τι άλλο να πω για αυτούς».
real.gr