Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη 28 / 04 / 2011 Προγραμματικές Συμβάσεις για την κατασκευή δύο Σχολικών Συγκροτημάτων

Πιο συγκεκριμένα οι Συμβάσεις αυτές αφορούν :

Το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στην περιοχή του Γιόφυρου και περιλαμβάνει α) την ανέγερση ενός διώροφου κτιρίου με αίθουσες διδασκαλίας, εφαπτόμενο με το υφιστάμενο κτίριο και β) την κατασκευή ενός Μεταλλικού Υπόστεγου, εφαπτόμενο με το Υφιστάμενο Κτίριο και Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου.

Την ανέγερση του 64ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη που περιλαμβάνει : α) Δύο Αίθουσες νηπίων, β) Μία Αίθουσα Εκθέσεων – Παιχνιδιού και γ) Μία Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 3.400.000 € και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι αυτή τη περίοδο εκτελούνται άλλα δύο έργα Σχολικής Στέγης στο Δήμο Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα το 52ο Δημοτικό Σχολείο και το 61ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όπως επίσης και το 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην Κνωσού.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Δήμος Ηρακλείου θα καταθέσει για ένταξη στο ΕΣΠΑ και τις μελέτες για τα 6ο & 44ο Δημοτικά Σχολεία στην Αγίου Τίτου καθώς και για το 23ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Θερίσου – Μασταμπά, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από τις Υπηρεσίες του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουράκης τόνισε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας και την σπουδαιότητα των δύο Σχολικών Συγκροτημάτων για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook