Τελευταία ενημέρωση 19.01

Άκαρπες υπήρξαν σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Διονύση Καλλίνικου του Γεράσιμου, απο την Ιθάκη, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε απο την μητέρα του χθες το βράδυ (δείτε εδώ).

Η επιχείρηση που στήθηκε ήταν μεγάλη με τις ομάδες να “χτενίζουν” την περιοχή από ξηρά και θάλασσα.

Στις έρευνες μάλιστα συνέδραμε και σκάφος του λιμενικού σταθμού Αγίας Γαλήνης.

Στις έρευνες συμμετέχουν 11 αστυνομικοί, 5 διασώστες της ΕΜΑΚ με τον ειδικό σκύλο, 5 Εθελοντές Σαμαρείτες και Ερυθροσταυρίτες, 2 Πυροσβέστες και πολλοί κάτοικοι της Γαύδου μαζί με την δημοτική αρχή.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν πρωτίστως στην τοποθεσία Τρυπητή, όπου ήταν το τελευταίο σήμείο στο οποίο είχε δώσει σημεία ζωής ο 31χρονος.

 
Όπως δημοσίευσε απο χθες το Flashnews.gr, o 31χρονος, βρισκόταν απο τις 20 Σεπτέμβρη στην Γαύδο προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση (συμπόσιο) που πραγματοποιήθηκε απο τις 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στο Μετόχι, όπου είναι οι κατοικίες Ρώσων οι οποίοι διαμένουν μόνιμα εδώ και χρόνια στο νησί.

Σήμερα αποκαλύπτουμε πως το συμπόσιο διοργανώθηκε απο το “Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου” και είχε ως θέμα “Η αθανασία ως τρόπος ζωής”

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτέςΤο συμπόσιο σκοπεύει στην παρουσίαση εκθέσεων, όπου μπορούν να εκφραστούν οι θέσεις τόσο των αρχαίων, όσο και των σύγχρονων σχολών, σχετικά με θέματα όπως: ατομική και συλλογική αθανασία, επιστημονικές και μη επιστημονικές μέθοδοι για να νικηθεί η θνητότητα του σώματος.

 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο 31χρονος πήγε μαζί με τους Ρώσους που τον φιλοξενούσαν και άλλα άτομα, στην τοποθεσία Τρυπητή. 
 
Στην συνέχεια και ενώ ετοιμάζοντο να επιστρέψουν, εκείνος τους είπε να φύγουν και πως θα καθόταν λίγο μόνος του.

 
Έκτοτε δεν έδωσε άλλα σημεία ζωής, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν τα ρούχα, το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο στην “καρέκλα” – μνημείο που έχουν στήσει οι Ρώσοι κάτοικοι της Γαύδου σε απόκρημνο σημείο στην Τρυπητή.
Να σημειωθεί πως για να μεταβεί κάποιος στην συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να περπατήσει περίπου μία ώρα απο τον οικισμό των Βατσιανών, ενώ δυσχέρεια στις έρευνες προκαλεί και το ότι το σκάφος του λιμενικού που εδρεύει στην Παλαιόχωρα, βρίσκεται – για υπηρεσιακούς λόγους – στην Χίο.
 

Ναπολέων Σαραντίδης

 

[email protected]
Flashnews.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook